vianna-stibal - CopyΗ Βαϊάννα Στάϊμπολ, ιδρύτρια της Μεθόδου Θήτα, ThetaHealing®, Φυσιοπαθητικός, Θεραπεύτρια Μασάζ και Διαισθητική Θεραπεύτρια, το 1995, ίδρυσε τον οργανισμό THInK® , με σκοπό να διαδώσει σε όλο τον κόσμο την γνώση και τεχνικές ThetaHealing® που η ίδια εγκαθίδρυσε μέσα από την εμπειρία της και την διαισθητική της ικανότητα.

Η Βαϊάννα, μητέρα τριών μικρών παιδιών τότε, διαγνώστηκε με καρκίνο ο οποίος με γοργούς ρυθμούς κατέστρεφε το δεξί μηριαίο της οστό. Ότι κι αν είχε δοκιμάσει από τις γνωστές συμβατικές και εναλλακτικές θεραπείες, είχε αποτύχει. Ανακάλυψε τότε ότι η απλή τεχνική την οποία χρησιμοποιούσε για τις διαισθητικές της αναγνώσεις της μπορούσε επίσης να θεραπεύσει και έτσι το πόδι της θεραπεύθηκε στιγμιαία.

Πρόσθεσε αυτή τη θεραπευτική γνώση στις συνεδρίες της με πελάτες και στις τάξεις στις οποίες δίδασκε. Περίεργη ως προς το γιατί είχαν επιτυχία, η Βαϊάννα ζήτησε τη συνεργασία ενός φυσικού και με τη βοήθεια ενός ηλεκροεγκεφαλογράφου κατάλαβαν ότι αυτή η τεχνική αξιοποιούσε τα κύματα Θήτα.

Μέσα από χιλιάδες πελάτες ανακάλυψε όχι μόνο έναν απίθανο τρόπο για να συνδέεται με την δημιουργική ενέργεια η οποία κινείται σε όλα τα πράγματα, αλλά και ότι αυτή η ενέργεια μπορούσε να αλλάζει άμεσα πεποιθήσεις και συναισθήματα τα οποία είναι συνδεδεμένα με ασθένειες.

Αλλά η πιο βαθιά ανακάλυψη ήταν ότι η τεχνική μπορεί να διδαχθεί και σε άλλους.

Η Βαϊάννα, έχει διδάξει την τεχνική σε χιλιάδες ανθρώπους. Έχει επίσης εκπαιδεύσει άλλους για να διδάξουν μερικές από τις τάξεις τις Μεθόδου Θεραπείας Θήτα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ δείτε την ιστοσελίδα www.thetahealing.com

Διαβάστε επίσης την ζωή και το έργο της όπως παρουσιάζεται από την ίδια στο βιβλίο της καθώς και μερικές ερωτήσεις – απαντήσεις.

Βασικές συχνές ερωτήσεις προς την Βαϊάννα και το Ινστιτούτο THInK®

Παρακάτω είναι μεταφράσεις από Συχνές Ερωτήσεις της Μεθόδου Θεραπείας Θήτα όπου απαντάει η Βαϊάννα Στάϊμπολ στην επίσημη κεντρική Αμερικάνικη ιστοσελίδα του Ινστιτούτου ThetaHealing® THInK® της Αμερικής.

Τι είναι η Μέθοδος Θήτα;

Η Μέθοδος Θήτα είναι μία τεχνική που επικεντρώνεται στη σκέψη και στη δύναμη της πρόθεσης ή προσευχή. Η Μέθοδος Θήτα διδάσκει πως να χρησιμοποιούμε τη διαίσθηση μας, βασιζόμενοι στην ανιδιοτελή αγάπη του Δημιουργού ο οποίος πραγματοποιεί τη θεραπεία. Πιστεύουμε πως αλλάζοντας τον κύκλο των εγκεφαλικών κυμάτων ώστε να συμπεριλάβει την κατάσταση Θήτα, μπορείτε να παρακολουθήσετε το Δημιουργό να πραγματοποιεί στιγμιαία θεραπεία σε σωματικό ή ψυχικό επίπεδο.

Πόσες συνεδρίες χρειάζομαι;

Με τη Μέθοδο Θήτα, μπορεί να γίνει πολύ δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο αριθμός των συνεδριών διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από το τι θέλει να επιτύχει. Πολλές φορές οι θεραπευόμενοι μπορεί να βιώσουν μεγάλες αλλαγές με μία μόνο συνεδρία, παρόλα αυτά μερικές φορές τα συστήματα πεποιθήσεων γύρω από το θέμα είναι πολύπλοκα και χρειάζεται να γίνει βαθύτερη δουλειά μοιρασμένη σε μερικές συνεδρίες για να πετύχουν αυτό που επιθυμούν. Το πόσες συνεδρίες χρειάζονται θα εξαρτηθεί από τα αρνητικά προγράμματα πεποιθήσεων γύρω από το θέμα και πόσο γρήγορα αυτά αλλάζουν σε θετικά και προγράμματα ενδυνάμωσης.

Τι πρέπει να κάνω για να προετοιμαστώ για τη συνεδρία;

Πιείτε άφθονο νερό. Είναι σημαντικό να είστε ενυδατωμένοι, καθώς αυτό θα επιτρέψει το μυϊκό έλεγχο να είναι σαφής και έγκυρος. Ο μυϊκός έλεγχος χρειάζεται συνήθως στη διάρκεια των περισσότερων από τις συνεδρίες. Είναι επίσης σημαντικό να έρθετε στη συνεδρία με στάση και πρόθεση για θετικές αλλαγές, όπως επίσης και να είστε έτοιμοι για θετικές αλλαγές. Είναι σημαντικό να είστε ξεκάθαροι ως προς το θέμα το οποίο θέλετε να δουλέψετε, όπως επίσης και να έχετε μια ιδέα του πως αυτό το θέμα σας εξυπηρετεί ή τι μαθαίνετε από αυτό ως αποτέλεσμα, καθώς αυτό θα επισπεύσει το ρυθμό της συνεδρίας.

Πώς διαλέγω θεραπευτή;

Προτείνουμε να επικοινωνήσετε με μερικούς από τους θεραπευτές. Κάθε θεραπευτής είναι διαφορετικός. Η διαίσθηση σας θα σας οδηγήσει στο σωστό θεραπευτή ο οποίος θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις τωρινές σας προκλήσεις. Όσο περισσότερη εκπαίδευση της Μεθόδου Θήτα έχει ο θεραπευτής, τόσο περισσότερη εμπειρία έχει στο να διευκολύνει βαθύτερη δουλειά στις πεποιθήσεις των άλλων, και όσο πιο πολύ θεραπευτική δουλειά έχει κάνει στον εαυτό του, τόσο πιο προετοιμασμένος θα είναι για τη συνεδρία σας.

Στη Μέθοδο Θήτα μιλάτε για το Δημιουργό των Όλων. Ποιος/τι είναι αυτός ο Δημιουργός;

Ο Δημιουργός είναι η ενέργεια που συνυφαίνει και δένει τα πάντα μεταξύ τους στην Ύπαρξη.

Πρέπει να αλλάξω θρησκεία για να ασκώ θεραπείες της Μεθόδου Θήτα;

Όχι. Η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα είναι τεχνική και όχι θρησκεία.

Γιατί δεν γίνεται η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα θρησκεία;

Γιατί τότε δεν θα ήταν για όλους. Εκπαιδεύω ανθρώπους από όλες τις θρησκείες και πιστεύω πως όλες οι θρησκείες είναι υπέροχες.

Τι είναι η ενεργοποίηση;

Είναι η αφύπνιση του DNA για το ανώτερο δυναμικό μας.

Πόσες αλυσίδες του DNA ενεργοποιούμε;

Έχουμε δύο αλυσίδες DNA σε 46 χρωμοσώματα, αλλά όταν ενεργοποιούμε το DNA, ενεργοποιούμε και αλυσίδες στο ενεργειακό επίπεδο οι οποίες φαίνονται διαισθητικά ως 12, αλλά για τον εκπαιδευμένο διαισθητικό παρατηρητή, υπάρχουν εκατοντάδες. Μην αγχώνεστε με τα μικροπράγματα, όταν δίνεται την εντολή για την ενεργοποίηση, ενεργοποιούνται όλα, συμπεριλαμβανομένων και των μιτοχονδρίων.

Έχετε αποδείξεις ότι είχατε όγκο ή πρόβλημα με το πόδι σας;

Φυσικά και έχω, είμαι Αιγόκερως. Εκτός από όλους τους μάρτυρες, έχω αρχεία και στοιχεία, ακτινογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες. Την πρώτη φορά που μου ζητήθηκαν ήταν το 2008. Τώρα τις δείχνω σε όλες μου τις τάξεις. Έχω επίσης αποδείξεις για τη θεραπεία των προβλημάτων καρδιάς που είχα και για το πως θεραπεύτηκα από κώμα το Νοέμβριο του 2007.

Είστε κατά των γιατρών;

Όχι. Συμπαθώ τους περισσότερους γιατρούς και πολλές φορές παραπέμπω κάποιον να επισκεφθεί ένα γιατρό. Πολλοί από τους φίλους μου είναι γιατροί και η διορατικότητα τους μπορεί να είναι ωφέλιμη.

Ποια βιβλία προτείνετε;

Υπάρχουν πολλά καλά βιβλία. Πιστεύω ότι όποιο βιβλίο σας τραβάει την προσοχή και σας ωφελεί, είναι καλό. Μου αρέσει πολύ το βιβλίο του Τζόζεφ Μέρφι, ‘Η Δύναμη του Υποσυνειδήτου’ και νομίζω πως είναι πολύ καλό για να ξεκινήσει κάποιος να μαθαίνει για το υποσυνείδητο. Προσθέτω συνέχεια στην ιστοσελίδα βιβλία τα οποία έχουν γραφτεί από τους δασκάλους μου και βιβλία που πιστεύω πως είναι απολαυστικά και χρήσιμα να διαβαστούν.

Έχετε κάποιο συμφωνητικό το οποίο πρέπει να υπογράψουν αυτοί που διδάσκουν τη Μέθοδο Θήτα;

Ναι, υπογράφουν ένα συμφωνητικό. Αυτό γίνεται για να κρατηθεί η δουλειά αμιγής. Όταν παρακολουθεί κάποιος ένα σεμινάριο της Μεθόδου Θήτα, αυτό ακριβώς περιμένει να διδαχθεί. Οι δάσκαλοι μας μπορούν να διδάξουν όποια τεχνική θέλουν, απλά ζητάμε ότι όταν διδάσκουν τη Μέθοδο Θεραπείας Θήτα, να διδάσκουν μόνο τη Μέθοδο Θήτα κατά τη διάρκεια των ημερών του σεμιναρίου. Ζητάμε να μην συνδυάζουν τεχνικές όταν διδάσκουν. Εγώ και οι δάσκαλοι μου είμαστε αφοσιωμένοι στο να κρατάμε τη Μέθοδο Θήτα αμιγή.

Πώς παρακολουθείτε/ελέγχετε τους δασκάλους;

Οι Εισηγητές μας ελέγχουν/παρακολουθούν ο ένας τον άλλο και οι θεραπευτές ελέγχουν/παρακολουθούν τους δασκάλους. Αν λάβουμε καταγγελίες, τις ερευνούμε.

Έχετε ακούσει για το EFT ή το EMF;

Αν ξέρω τι είναι; Όχι ακριβώς, αλλά μερικοί από τους θεραπευτές μου και από τους δασκάλους μου τα ασκούν και έχω ακούσει καλά πράγματα για αυτά. Πιστεύω πως όποια τεχνική βοηθάει είναι καλή τεχνική.

Τι πιστεύετε για το Reconnection και τον Έρικ Περλ;

Έχω γνωριστεί και συναντηθεί με τον Έρικ Περλ μόνο μια φορά και μου φάνηκε ευγενικός. Δεν έχω μελετήσει ή ασκήσει Reconnection, αλλά η άποψη μου είναι ότι οτιδήποτε βοηθάει τους ανθρώπους είναι πολύ καλό.

Τι πιστεύετε για το Ρέϊκι;

Νομίζω πως το Ρέϊκι είναι πολύ καλό.

Τι πιστεύετε για τη Μέθοδο Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού;

Νομίζω πως η Μέθοδος Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού είναι πολύ καλή.

Τι πιστεύετε για τη θεραπευτική ύπνωση;

Νομίζω πως η θεραπευτική ύπνωση είναι πολύ καλή.

Θέλω να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο της Μεθόδου Θήτα αλλά δεν έχω χρήματα αυτή τη στιγμή. Είναι δυνατόν να πάρω υποτροφία;

Η Βαϊάννα δίνει περίπου στο 10 με 20% των ανθρώπων που παρακολουθούν τις τάξεις της, υποτροφίες. Έχουν υπάρξει φορές που έχει δώσει υποτροφία σε όλη την τάξη. (Πρέπει να κάνετε αίτηση για υποτροφία 3 με 4 μήνες πριν το σεμινάριο). Για να κάνετε αίτηση για υποτροφία στείλτε ένα μέιλ στο tiffany@thetahealing.com αναφέροντας ποια τάξη θέλετε να παρακολουθήσετε και γιατί θέλετε υποτροφία για τη συγκεκριμένη τάξη. Δείτε τις προϋποθέσεις για υποτροφία.

Η σχολή σας είναι εγγεγραμμένη;

Το Ινστιτούτο Θεραπείας και Γνώσης της Μεθόδου Θήτα είναι εγγεγραμμένο στο Τμήμα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας του Άϊνταχο ως Ιδιωτικό Σχολείο στο Άϊνταχο. (Idaho Falls, USA)

Η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα έχει σήμα κατατεθέν;

Η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα έχει το ThetaHealing® σαν σήμα κατατεθέν.

Ο όρος Θεραπευτής της Μεθόδου Θήτα έχει το ThetaHealers® σαν σήμα κατατεθέν.

theta basic  book - CopyΜετάφραση του πρώτου κεφαλαίου του βιβλίου «Η Μέθοδος Θήτα” της Βαϊάννας.

Το ταξίδι από τη σύλληψη της Τεχνικής Οράϊαν (το αρχικό όνομα της μεθόδου) το 1994 μέχρι το σχηματισμό της Μεθόδου Θεραπείας Θήτα όπως την ξέρουμε σήμερα, ήταν συναρπαστικό. Συνταξίδεψα με υπέροχους θεραπευτές και εκπαιδευτές της Μεθόδου Θήτα οι οποίοι και στηρίζουν τη δουλειά. Η Μέθοδος Θήτα συνεχίζει να αναπτύσσεται όπως ένα όμορφο δέντρο την άνοιξη, το οποίο ποτίζεται από το ενδιαφέρον των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

Με λένε Βαϊάννα. Είμαι η ιδρύτρια της μεθόδου, η οποία ονομάζεται σήμερα Μέθοδος Θήτα. Γεννήθηκα με έμφυτη την ικανότητα διαίσθησης, αν και δεν είχα σχεδιάσει αρχικά να χρησιμοποιήσω αυτή μου την ικανότητα για θεραπείες. Ξεκίνησα να μελετάω Ταοϊσμό, διατροφή και βότανα για να αντιμετωπίσω κάποια προσωπικά θέματα υγείας. Στη συνέχεια όμως, αυτά με οδήγησαν στην ίδρυση του Nature’s Path (Μονοπάτι της Φύσης), το οποίο είναι το όνομα της εταιρίας μου.

Αυτή μου η πορεία ξεκίνησε το 1990, όταν χώρισα με τον άντρα που ήμουν παντρεμένη για 10 χρόνια και με τον οποίο είχα 3 μικρά παιδιά. Εκείνη την εποχή άκουσα ότι το κράτος έπρεπε να προσλάβει έναν αριθμό γυναικών για να δουλέψουν στο Υπουργείο Ενέργειας. Ένα από τα υποκαταστήματα τους ήταν σχετικά κοντά στο σπίτι μου, στο Άϊνταχο Φολς της Πολιτείας Άϊνταχο. Το σχέδιο μου ήταν να δουλέψω σε έναν τομέα που ονομάζεται ‘Θέση’ στο τμήμα ασφάλειας πυρηνικής ενέργειας, ενώ θα συνέχιζα να ασχολούμαι με την αγαπημένη μου ασχολία η οποία ήταν η τέχνη. Αν και η διαδρομή με το λεωφορείο από το σπίτι μου στη δουλειά ήταν μεγάλη, σκέφτηκα ότι ο μισθός και τα οφέλη άξιζαν τον κόπο.

Το 1991 ξεκίνησα την εκπαίδευση η οποία θα διαρκούσε ένα χρόνο και την οποία χρειαζόμουν για να εξειδικευτώ στον τομέα της ασφάλειας πυρηνικής ενέργειας. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και αυτά στα οποία έπρεπε να εκπαιδευτώ δοκίμαζαν την αντοχή μου. Τελειώνοντας την εκπαίδευση, και ενώ περίμενα να βγει η ειδική άδεια για να μπορώ να δουλέψω για το κράτος, έπιασα δουλειά ως φύλακας ασφαλείας σε ένα γειτονικό εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Όσο δούλεψα στο εργοστάσιο, δεν παραμέλησα τα άλλα μου ενδιαφέροντα. Στα διαλείμματα, έκανα διαισθητικές αναγνώσεις και ζωγράφιζα τα πορτραίτα συναδέλφων. Δουλεύαμε σε βάρδιες και η δική μου ήταν συνήθως από τα μεσάνυχτα ως το πρωί.

Ήθελα, ως διαζευγμένη μητέρα, να εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια μου αλλά συνειδητοποίησα ότι η συγκεκριμένη θέση δεν θα μου έδινε αυτή τη δυνατότητα. Κάποια πράγματα έπρεπε να αλλάξουν.

Το κίνητρο που χρειαζόμουν ήρθε όταν προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετώπιζα με ώθησαν να ασχοληθώ με τη μελέτη της Φυσικής ιατρικής. Τελειώνοντας τις σπουδές μου στη Φυσική ιατρική το Μάρτιο του 94, άνοιξα μια επιχείρηση μέσα από την οποία έκανα συνεδρίες μασάζ, διατροφικής συμβουλευτικής και Φυσικής ιατρική.

Συνειδητοποίησα ότι κινόμουν στο πλαίσιο του σκοπού της ζωής μου όταν είδα ότι άρχισαν να μου ανοίγονται πόρτες. Γνώρισα ένα μέντιουμ το οποίο με συμβούλεψε να κάνω αναγνώσεις επί πληρωμή. Ως για μαγείας, βρήκα ένα γραφείο για να δουλεύω και είχα πελάτες από την πρώτη κιόλας μέρα. Μέσα σε μία εβδομάδα γνώρισα μια γυναίκα με την οποία γίναμε οι καλύτερες φίλες και η πελατεία των συνεδριών μασάζ ήταν πλέον σταθερή. Μέσα από αυτές τις συνεδρίες ανακάλυψα ότι αν έχω τη θέληση να ακούσω, η φωνή του Δημιουργού θα μου έδινε οδηγίες. Είχα γίνει καλή στις αναγνώσεις και έτσι μου ζητήθηκε να διδάξω την τεχνική μου. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η πορεία μου στη διαισθητική ιατρική. Από εκείνη τη στιγμή είχα όλο και περισσότερες μεταφυσικές εμπειρίες οι οποίες επιβεβαίωναν αυτό που ήταν να γίνω.

Εντωμεταξύ, είχα αρχίσει να έχω σοβαρό πρόβλημα με το δεξί μου πόδι, το οποίο πρηζόταν κατά καιρούς και γινόταν σχεδόν διπλό. Η φλεγμονή και ο έντονος πόνος με ανάγκασαν να ζητήσω συμβατική ιατρική βοήθεια. Τον Αύγουστο το 1995 με διέγνωσαν με καρκίνο των οστών, και μου είπαν ότι είχα όγκο στο δεξί μηριαίο οστό. Όλες οι εξετάσεις που έκανα επιβεβαίωναν τη διάγνωση. Ένας ειδικός σε θέματα οστών θεώρησε ότι η καλύτερη λύση ήταν μάλλον ο ακρωτηριασμός. Αυτό, μου είπε, θα μου έδινε λίγο παραπάνω χρόνο ζωής.

Ένιωσα τον κόσμο μου να γκρεμίζεται: και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ο γιατρός μου με έστειλε για βιοψία στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Για να γίνει αυτή η βιοψία έπρεπε να μου ανοίξουν το πόδι ώστε να μπορέσουν να πάρουν δείγμα από το μέσα μέρος του μηριαίου οστού. Θα έπρεπε να κάνω ένα επίπονο ταξίδι 4 ωρών για να γίνει η βιοψία. Ο Μπλέικ, ο άντρας μου εκείνη την εποχή, με πήγε με το αυτοκίνητο στη Γιούτα και μου έκαναν εισαγωγή. Δεν μπορούσαν να μου κάνουν ολική αναισθησία και έτσι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας άκουγα τους χαρακτηριστικούς ήχους του σφυριού και του τρυπανιού. Ενώ έπρεπε να μείνω το βράδυ στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, ο Μπλέικ είπε στο προσωπικό του νοσοκομείου ότι θα φύγουμε γιατί δεν έχουμε ασφάλεια. Δεν είχα τη δύναμη ούτε να τσακωθώ μαζί του. Έτσι, νιώθοντας φρικτό πόνο, με έχωσε στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο σπίτι του αδερφού του για να περάσουμε τη νύχτα, πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι του γυρισμού.

Όπως έφευγα από το νοσοκομείο, οι γιατροί μου είπαν πως αν πατήσω το πόδι μου και περπατήσω, θα σπάσει. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η μόνη επιλογή θα ήταν ο ακρωτηριασμός, για να προλάβουν την εξάπλωση του καρκίνου. Μου είπαν επίσης ότι ούτως ή άλλως είχα μόνο δύο μήνες ζωής.

Αυτή η δοκιμασία με υποχρέωσε να περπατάω με πατερίτσες για έξι εβδομάδες. Ο πόνος που οφειλόταν στον όγκο ήταν αφόρητος. Η ζωή μου διαλυόταν. Πήγαινα κουτσαίνοντας δεξιά και αριστερά με τις πατερίτσες, και ζούσα με αυτόν το συνεχή πόνο, αμφιβάλλοντας για το αν θα μπορούσα να επιβιώσω σε αυτή την κατάσταση. Παρόλα αυτά, εξακολουθούσα να βλέπω πελάτες, όχι γιατί είχα μεγάλο θάρρος και αντοχή, αλλά γιατί είχα οικονομικές υποχρεώσεις και τα παιδιά μου με είχαν ανάγκη. Αν και δεν ήμουν καιρό παντρεμένη με τον Μπλέικ, η σχέση μας δεν ήταν καθόλου καλή και αυτό ήταν ένα επιπλέον βάρος στην ήδη κακή μου υγεία. Δεν μπορούσα να το βάλω κάτω και να πεθάνω, και να αφήσω τα παιδιά μου μόνα τους. Και μόνο η σκέψη ότι θα πάνε να μείνουν με συγγενείς, ακόμα και με τον πατέρα τους (ο οποίος ήταν παραπληγικός και άρρωστος) ήταν αφόρητη. Αυτές οι σκέψεις αντιθέτως ενίσχυαν τη θέληση μου να ζήσω.

Royalty-Free (RF) Clipart Illustration of a Blue Burst BackgrounΑν και ήμουν βαριά άρρωστη, οι διαισθητικές μου ικανότητες οξύνθηκαν, όπως και η σύνδεση μου με το Δημιουργό. Όλη μου τη ζωή πίστευα ότι είχα έναν ανώτερο σκοπό λόγω μίας υπόσχεσης που είχα δώσει στα 17 μου. Τώρα δεν ήμουν και τόσο σίγουρη ότι θα μπορέσω να την τηρήσω.

Πάνω στη σύγχυση και τη στεναχώρια έστειλα μια κραυγή βοήθειας στο Δημιουργό: ‘Γιατί εμένα; Γιατί χάνω το πόδι μου; Θεέ μου, θα πεθάνω; Έχω τόσα πράγματα να κάνω ακόμα.’

Δεν πρόλαβα να τελειώσω αυτό που έλεγα και άκουσα μια φωνή, δυνατά και καθαρά, σαν να έβγαινε από ένα ηχείο δίπλα μου: ‘Βαϊάννα, είσαι εδώ, με ή χωρίς πόδι, επομένως πάρ’ το απόφαση’.

Έμεινα έκπληκτη με αυτή την απάντηση, αλλά, αν και δεν το ήξερα τότε, ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ακόμα πιο αποφασισμένη να βρω τρόπο να θεραπεύσω το σώμα μου.

Διάφοροι θεραπευτές της περιοχής έμαθαν τι μου συνέβαινε και ήρθαν από παντού να με βοηθήσουν. Μερικοί από αυτούς ήταν υπέροχοι θεραπευτές, και οι οποίοι, είμαι σίγουρη, με βοήθησαν πολύ στις δύσκολες στιγμές. Οι προσευχές που έγιναν για λογαριασμό μου με κράτησαν ζωντανή. Ευχαριστώ ακόμα το Θεό για την Άλις και για τη Μπάρμπαρα, οι οποίες με βοήθησαν να απαλύνω τον πόνο.

Ήμουν αξιοθρήνητη έτσι όπως κούτσαινα πέρα-δώθε στο γραφείο και έγερνα πάνω στο κρεβάτι του μασάζ ή όταν έκανα με δυσκολία τις αναγνώσεις. Όταν δε προστέθηκε μια μόλυνση του ποδιού μου στα προβλήματα υγείας που ήδη είχα, είπα ‘αρκετά’, καιρός να θεραπεύσω τον εαυτό μου.

Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι κατά της συμβατικής ιατρικής. Πιστεύω ότι πρέπει να σεβόμαστε τις απόψεις των εκπαιδευμένων επαγγελματιών της υγείας γιατί τις περισσότερες φορές είναι σωστές. Ακόμα και σύμφωνα με αυτό, ένιωθα ότι στην περίπτωση μου, οι γιατροί έκαναν λάθος διάγνωση όσον αφορά τον καρκίνο των οστών.

Εμπιστεύτηκα τη διαίσθηση μου και την πληροφορία την οποία έλαβα από το Δημιουργό και άρχισα να χρησιμοποιώ τις γνώσεις μου περί Φυσικής ιατρικής. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αποτοξινώσω το σώμα μου. Άρχισα μία σειρά εσωτερικών καθαρισμών με λεμόνι και σάουνα. Ξόδευα πολύ χρόνο στη σάουνα – τέσσερις ώρες την ημέρα επί δυόμισι εβδομάδες. Έπαιρνα βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και προσευχόμουν συνέχεια. Συνέχιζα να πιστεύω ότι η ιατρική διάγνωση που μου έκαναν ήταν λάθος, αλλά, παρόλα όσα έκανα για να βοηθήσω τον εαυτό μου, εξακολουθούσα να είμαι άρρωστη.

Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα της βιοψίας και έδειξαν ότι δεν είχα καρκίνο των οστών, οι γιατροί μπερδεύτηκαν αφού κάθε εξέταση (τεστ) που είχα κάνει πριν τη βιοψία, έδειχνε ότι είχα όγκο. Η βιοψία έδειξε όμως ότι υπήρχαν πολλά νεκρά κύτταρα δίπλα στα υγιή. Τα αποτελέσματα στάλθηκαν στην Κλινική Μάγιο όπου οι ειδικοί καθόρισαν ότι είχα λεμφικό καρκίνο, ο οποίος και είχε σκοτώσει τα κύτταρα στο μηριαίο οστό μου. Συμφώνησα με αυτή τη διάγνωση γιατί ήξερα ότι οφειλόταν σε δηλητηρίαση από υδράργυρο. Πώς το ξέρω; Το ξέρω γιατί πήγα πάνω και ρώτησα το Θεό (ή το Δημιουργό) και έλαβα την απάντηση ότι είχα δηλητηριαστεί από υδράργυρο.

Άρχισα να ψάχνω τρόπους να αποβάλλω τον υδράργυρο από τον οργανισμό μου. Συνέχισα να αποτοξινώνω τον εαυτό μου, εμπιστευόμενη τις πληροφορίες που πήρα από το Δημιουργό. Το πόδι μου είχε πλέον συρρικνωθεί και οι γιατροί μου είπαν ότι σε περίπτωση που επιβίωνα, θα χρειαζόταν να κάνω φυσικοθεραπεία για να μπορώ να περπατάω ξανά σωστά.

5Είχα απόλυτη πίστη ότι ανεξάρτητα από ότι συνέβαινε, ο Θεός μπορούσε να με θεραπεύσει στη στιγμή. Συνέχισα να εμπιστεύομαι τη διαίσθηση μου. Ένιωθα ότι ήξερα ήδη πως να θεραπεύσω τον εαυτό μου. Απλά κάτι μου διέφευγε. Είχα συμβουλευτεί τη συμβατική ιατρική, είχα κάνει αποτοξινώσεις, διατροφή, χρησιμοποιούσα έλαια, βιταμίνες, θετικές δηλώσεις και οραματισμούς, αλλά ήμουν ακόμα άρρωστη. Κάθε φορά που ρωτούσα το Δημιουργό, μου έλεγε ότι ήξερα την απάντηση και ότι έπρεπε να θυμηθώ πως να επικοινωνήσω με το Θεό.

Η απάντηση στις προσευχές μου, ήρθε όταν ήμουν στο βουνό. Είχα καλέσει κάτι φίλους στο σημείο που κατασκηνώσαμε για να μοιραστούμε ένα ρεφενέ δείπνο. Ο καθένας είχε φέρει από ένα πιάτο. Χωρίς να το περιμένω, ήρθε η θεία μου από το Όρεγκον, η οποία όμως είχε στομαχόπονο. Όταν ξάπλωσε σε μια από τις σκηνές, πήγα να τη βοηθήσω. Ήξερε ότι ήμουν βοτανολόγος αλλά δεν είχα φέρει βότανα μαζί μου. Ο δυνατός πόνος που ένιωθε με έκανε να πιστέψω ότι μπορεί να έχει πρόβλημα σκωληκοειδίτιδας. Άρχισα να σκανάρω το σώμα της όπως ήδη είχα κάνει εκατοντάδες φορές. Ανέβηκα πάνω από το κεφάλι μου, μέσω του 7ου τσάκρα, όπως θα έκανα σε μία ανάγνωση, και όταν μπήκα στο χώρο της θείας μου, ρώτησα το Δημιουργό τι έχει και μου είπε ότι ήταν λαμβλίαση. Είπα στο παράσιτο που την προκάλεσε να φύγει, και παρατήρησα το Δημιουργό να ελευθερώνει τον πόνο από το στομάχι της. Μέσα σε δευτερόλεπτα, είχε εξαφανιστεί. Η θεία μου αισθάνθηκε καλύτερα και σηκώθηκε. Αυτό το γεγονός μου έδωσε πολλά να σκεφτώ και με παρότρυνε να το ξαναχρησιμοποιήσω.

Την επόμενη μέρα ένας άντρας ήρθε στο γραφείο μου με έναν οξύ πόνο στην πλάτη. Σκεπτόμενη το τι έγινε με τη θεία μου, ακολούθησα την ίδια διαδικασία. Στη στιγμή, ο πόνος στην πλάτη του εξαφανίστηκε.

Εκείνο το βράδυ αναλογίστηκα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Αποφάσισα ότι θα έκανα το ίδιο στον εαυτό μου.

Την επόμενη μέρα μπήκα κουτσαίνοντας στο γραφείο, ενθουσιασμένη με την προοπτική του να κάνω την ίδια διαδικασία στο πόδι μου. Σκέφτηκα: ‘Αποκλείεται να είναι τόσο εύκολο!’

Σταμάτησα έξω από την θύρα του γραφείου μου, έφερα την ενέργειά μου πάνω από το κεφάλι μου μέσω του 7ου τσάκρα και προσευχήθηκα στο Δημιουργό. Έδωσα τότε την εντολή να θεραπευτώ και έγινε! Το δεξί μου πόδι, το οποίο είχε κοντύνει 7.5 εκατοστά επανήλθε στο κανονικό του μάκρος στη στιγμή. Ο πόνος έφυγε και το πόδι μου θεραπεύθηκε.

Είχα ενθουσιαστεί τόσο με την θεραπεία μου που στη διάρκεια της ημέρας δοκίμασα με μανία τη δύναμη του φρέσκο-θεραπευμένου ποδιού μου, για να δω αν θα επιστρέψει ο πόνος.

Ως και σήμερα, το μηριαίο μου οστό εξακολουθεί να είναι υγιές, και τα αποτελέσματα των εξετάσεων δείχνουν ότι δεν έχω λεμφικό καρκίνο. Από ευγνωμοσύνη, έδωσα την υπόσχεση μου στο Δημιουργό ότι θα διδάξω αυτή την τεχνική σε όλους όσους θέλουν να τη μάθουν. Αυτή ήταν η βάση της Μεθόδου Θεραπείας Θήτα, όπως την ξέρουμε σήμερα.

Κατά περίεργο τρόπο, έχω ακόμα τις ακτινογραφίες του ποδιού μου. Μερικά χρόνια πριν όταν τις έστειλα σε έναν ειδικό των οστών για μια δεύτερη γνώμη, η διάγνωση του ήταν ότι το άτομο στο οποίο ανήκουν οι ακτινογραφίες, είναι σίγουρα νεκρό!

165758_10150090629117472_813132471_6108113_5098932_nΤο επόμενο άτομο στο οποίο εφάρμοσα τη θεραπεία ήταν ένα κοριτσάκι. Μια γυναίκα με το όνομα Όντρι Μίλλερ, είχε μια δισέγγονη που είχε θέματα υγείας και την έφερε σε μένα για θεραπεία. Δεν γνώριζε για τη δική μου άμεση θεραπεία.

Τη ρώτησα: ‘Γιατί την έφερες σε μένα;’

Η Όντρι με κοίταξε με τα καλόψυχα μάτια της και είπε: ‘Ο Θεός μου είπε να τη φέρω’.

Θυμάμαι ότι περπάτησε προς εμένα και έβαλε το παιδί στα χέρια μου. Τα χέρια του παιδιού ήταν μικροσκοπικά μια και δεν είχε πάρει καθόλου βάρος τα τελευταία δύο χρόνια. Είχε γεννηθεί με τα πόδια εκτός των κλειδώσεων τους και έπασχε από εμφύσημα. Είχε επίσης αυτό που αποκαλώ ‘προβληματική συμπεριφορά’.

Ήξερα ότι εγώ είχα θεραπευθεί, και γι αυτό είπα στην Όντρι ότι θα μου πάρει έξι μέρες για να θεραπεύσω το παιδί, πιστεύοντας ότι αυτό μου έδινε αρκετό χρόνο. Είχα κατά-ενθουσιαστεί με τη νέα τεχνική αλλά ήμουν ταυτόχρονα και πολύ αγχωμένη. Θυμάμαι ότι έκλαιγα και παρακαλούσα το Δημιουργό: ‘Αχ Θεέ μου, σε παρακαλώ βοήθησε με να θεραπεύσω αυτό το παιδί. Σε παρακαλώ Θεέ μου, σε παρακαλώ, θεράπευσε αυτό το παιδί’. Και έστειλα την ενέργειά μου πάνω στο θεό χρησιμοποιώντας τη διαδικασία η οποία μου είχε δοθεί.

Κάθε μέρα, επί έξι μέρες, η κόρη της Όντρι οδηγούσε για δύο ώρες για να φέρει το παιδί, για να δουλέψουμε για μισή ώρα. Την τοποθετούσα κάτω από χρωματιστά φώτα και χρησιμοποιούσα τη νέα θεραπευτική τεχνική.

Το κοριτσάκι περπατούσε με πατερίτσες του τύπου που περνάνε από μέσα τα μπράτσα. Την Τρίτη μέρα το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι μπορούσε να περπατήσει και ότι θα πήγαινε ως τη γιαγιά της χωρίς πατερίτσες. Της είπα: ‘Όχι γλυκιά μου, δεν μπορείς ακόμα. Δεν είσαι αρκετά δυνατή’. Αλλά με πείσμα, μου είπε ότι θα το κάνει. Στάθηκε όρθια και περπάτησε περίπου ένα μέτρο ως τη γιαγιά της. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στη ζωή της που περπατούσε χωρίς πατερίτσες. Είχα μείνει έκπληκτη!

Μετά, είδα την πλάτη της να ισιώνει, όπως και να αποβάλλει διάφορα μικρόβια. Το εμφύσημα της είχε εξαφανιστεί, και άρχισε, με φυσικοθεραπεία, να περπατάει κανονικά. Τώρα που είχε τη δύναμη, μπορούσε να μάθει στο σώμα της πως να περπατάει χωρίς βοηθήματα. Το πιο εκπληκτικό ήταν το ότι πήρε ένα κιλό σε μόνο τρεις μέρες και σε έξι μέρες, έβαλε δύο κιλά.

Κάτι δούλευε! Ενθουσιασμένη, άρχισα να χρησιμοποιώ την τεχνική σε όλους. Θεράπευσα όλων των ειδών τις ασθένειες και αναπηρίες και άρχισα να δουλεύω με άτομα τα οποία ήταν ετοιμοθάνατα. Μαθεύτηκε για μένα από στόμα σε στόμα και ερχόταν κόσμος από παντού για να με βρει. Είδα ότι οι θεραπείες ήταν πολύ πετυχημένες στους υπάρχοντες πελάτες μου, και σύντομα καινούριοι πελάτες έρχονταν από όλον τον κόσμο. Πολλοί από αυτούς θεραπεύθηκαν στη στιγμή και άλλοι σε μερικές συνεδρίες, ενώ άλλοι δεν θεραπεύθηκαν καθόλου.

Αφού είχα χρησιμοποιήσει την τεχνική με διαφορετικό βαθμό επιτυχίας, συμπέρανα το γιατί αυτή η τεχνική δούλευε τόσο καλά. Άρχισα να πιστεύω ότι κάνουμε αυτές τις θεραπείες σε κατάσταση Θήτα. Για την κατάσταση Θήτα γνώριζα κάποια πράγματα από τον πρώην άντρα μου, τον Μπλέικ, ο οποίος ήταν υπνωτιστής. Είχα διαβάσει στο παρελθόν αρκετά από τα βιβλία του τα οποία μιλούσαν για το υποσυνείδητο. Η θεωρία μου ήταν ότι μπαίναμε σε κατάσταση Θήτα για να κάνουμε αυτές τις θεραπείες. Αν η θεωρία μου ήταν σωστή, τότε είχα κάνει επανάσταση στον τομέα της θεραπείας, και είχα βρει μια εξήγηση για τη θεραπεία που βασίζεται στην πίστη, η οποία θα μπορούσε να μετρηθεί επιστημονικά.

theta basic  book - CopyΜετάφραση του δευτέρου κεφαλαίου του βιβλίου «Η Μέθοδος Θήτα», της Βαϊάννα.

Γνώριζα ότι το Θήτα δεν ήταν καινούρια θεωρία στον τομέα της θεραπείας. Αρκετοί υπνωτιστές είχαν ήδη δουλέψει με κόσμο ενώ ήταν σε κατάσταση Θήτα. Έφερναν τον πελάτη και το εαυτό τους σε κατάσταση Θήτα και πετύχαιναν έτσι θεαματικά αποτελέσματα. Ήμουν επίσης πεπεισμένη ότι όταν ζητάς να επικοινωνήσεις με το Θεό ενώ είσαι σε κατάσταση Θήτα, μπορείς να θεραπεύσεις το άτομο στη στιγμή. Είχα ήδη αρχίσει να δουλεύω με πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά ήξερα ότι η τεχνική θα μπορούσε να τελειοποιηθεί, αν καταλάβαινα καλύτερα τι ακριβώς έκανα. Και για αυτό άρχισα την έρευνα.

Ο ανθρώπινος νους έχει πέντε διαφορετικές εγκεφαλικές συχνότητες: Άλφα, Βήτα, Γάμμα, Δέλτα και Θήτα. Αυτές βρίσκονται συνέχεια σε κίνηση: ο εγκέφαλος παράγει συνεχώς κύματα σε αυτές τις συχνότητες. Οτιδήποτε κάνετε και λέτε ρυθμίζεται από τη συχνότητα των εγκεφαλικών σας κυμάτων.

Η κατάσταση Θήτα είναι μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης, η οποία χρησιμοποιείται στην ύπνωση. Όταν είστε σε κατάσταση Θήτα, τα εγκεφαλικά κύματα έχουν μια συχνότητα μεταξύ 4 και 7 κύκλων το δευτερόλεπτο. Βαθιά πνευματικοί άνθρωποι διαλογίζονται ώρες ολόκληρες για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο, γιατί τους δίνει πρόσβαση σε μια κατάσταση απόλυτης ηρεμίας. Σκεφτείτε ότι τα κύματα Θήτα είναι το υποσυνείδητο, καθώς κυβερνούν το μέρος του μυαλού το οποίο υπάρχει μεταξύ του συνειδητού και του ασυνειδήτου. Κρατούν αναμνήσεις και αισθήσεις. Κυβερνούν επίσης τη στάση μας, τις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές μας. Είναι πάντα δημιουργικά, φέρνουν έμπνευση και χαρακτηρίζονται από άκρως πνευματικές αισθήσεις.

Η κατάσταση Θήτα είναι πολύ δυνατή. Μοιάζει με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα παιδιά που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και είναι τόσο απορροφημένα, που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους. Ένα άλλο παράδειγμα της κατάστασης Θήτα είναι αυτό των Θιβετιανών ιερέων. Αυτοί οι ιερείς τοποθετούν το χειμώνα βρεγμένες πετσέτες στους ώμους τους. Μέσα σε μερικά λεπτά, οι πετσέτες στεγνώνουν. Τον παλιό καιρό, οι Καχούνας (ιερείς) της Χαβάης έμπαιναν σε κατάσταση Θήτα για να περπατήσουν πάνω σε καυτή λάβα.

Άρχισα να διδάσκω αυτήν την τεχνική σε τοπικά σεμινάρια. Στη διάρκεια του πρώτου σεμιναρίου, ένας σπουδαστής μου είπε ότι του ήταν αδύνατο να μείνει συνειδητά στην κατάσταση Θήτα. Μου είπε ότι είχε δουλέψει χρόνια με το biofeedback (βιοανάδραση) και ότι αν το άτομο δεν βρισκόταν σε κατάσταση βαθιάς ύπνωσης, δεν μπορούσε να μείνει στην κατάσταση Θήτα. Υποστήριζε ότι τα άλλα είδη εγκεφαλικών κυμάτων θα παρεμβάλλουν. Γέλασα με τη θεωρία του και ένιωσα ακόμα πιο αποφασισμένη να αποδείξω τη δική μου.

Η επιβεβαίωση για την κατάσταση Θήτα ήρθε όταν ένας σπουδαστής και φίλος άρχισε να ενδιαφέρεται για την τεχνική. Ήταν γιατρός και δούλευε στο κοντινό πυρηνικό εργοστάσιο. Μας έφτιαξε έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο και τα πράγματα απόκτησαν ενδιαφέρον. Στη διάρκεια των σεμιναρίων συνδέσαμε σπουδαστές οι οποίοι ήταν ήδη θεραπευτές άλλων τεχνικών. Είδαμε ότι οι θεραπευτές του Ρέικι χρησιμοποιούσαν τα κύματα Άλφα. Τα κύματα Άλφα είναι υπέροχα όσον αφορά τη θεραπεία. Για την ακρίβεια, ορισμένοι Γιαπωνέζοι επιστήμονες πιστεύουν ακράδαντα σε αυτό, γιατί τα κύματα Άλφα απομακρύνουν τον πόνο και χαλαρώνουν το σώμα.

Επιβεβαιώσαμε ότι η τεχνική την οποία χρησιμοποιούσαμε για να κάνουμε τις θεραπείες, μας πήγαινε σε κατάσταση Θήτα. Όλοι έμπαιναν στην κατάσταση Θήτα, ακόμα και οι αρχάριοι. Είδαμε επίσης, ότι στην κατάσταση Θήτα δεν έμπαιναν μόνο οι ασκούμενοι θεραπευτές, αλλά και οι θεραπευόμενοι τους. Πιστεύαμε ότι οι θεραπείες λάμβαναν χώρα σε μια κατάσταση την οποία αποκαλώ ‘Θεία – Συνειδητότητα’.

Συνεχίσαμε να εκπαιδεύουμε τον κόσμο όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Τα σεμινάρια ήταν γεμάτα με υπέροχους ανθρώπους οι οποίοι ήθελαν πολύ να μάθουν την τεχνική. Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι έρχονταν να μάθουν και περνούσαν υπέροχα.

Είδα ότι με συνεχή εξάσκηση, οι αναγνώσεις γινόντουσαν πραγματικά εντυπωσιακές και λεπτομερείς. Τα αποτελέσματα βελτιώθηκαν και η πελατεία μου μεγάλωνε καθημερινά. Εξακολουθούσα όμως να έχω κάποιους οι οποίοι δεν θεραπεύονταν.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν μια γυναίκα που έπασχε από διαβήτη. Αν και ο πόνος της είχε εξαφανιστεί, τα πόδια της καλυτέρευαν και πολλά άλλα πράγματα είχαν βελτιωθεί, δεν μπορούσα να ελέγξω το διαβήτη της. Τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα της ήταν επικίνδυνα. Ήξερα ότι αυτός ο τύπος του διαβήτη προκαλείται από ένα χρωμόσωμα και δοκίμασα τα πάντα, ακόμα και να δώσω την εντολή να έρθει το σώμα στην τέλεια του κατάσταση. Πήρα την απάντηση ότι αυτό δεν θα είχε αποτέλεσμα γιατί το σώμα της πίστευε ότι ήταν ήδη σε τέλεια κατάσταση.

Ενόσω δούλευα με αυτή τη γυναίκα, ανακάλυψα κάτι σημαντικό. Όταν συνδέθηκα με το Θεό και ζήτησα να δω το χρωμόσωμα το οποίο προκαλούσε το διαβήτη, ενώ ήμουν στην κατάσταση Θήτα, μου έγινε η υπόδειξη ενός άλλου χρωμοσώματος το οποίο ήταν το χρωμόσωμα της νιότης και της ζωτικότητας. Τότε άκουσα τη φωνή του Δημιουργού να μου λέει την ιστορία του ανθρώπινου DNA. Μου είπε ότι αυτό το συγκεκριμένο χρωμόσωμα υπέστη αλλαγές στη διάρκεια της εξέλιξης της ανθρωπότητας. Κατά τη διάρκεια κάποιων παλιότερων καιρών και συνειδητότητας, την οποία έχουμε τώρα χάσει, ήμασταν σε θέση να ανανεώσουμε το σώμα μας. Επειδή χάσαμε αυτή την ικανότητα χιλιάδες χρόνια πριν, το χρωμόσωμα είναι τώρα ελλιπές. Παρόλα αυτά, σε αυτή τη φάση του διαφωτισμού στην οποία βρισκόμαστε και πάλι, είμαστε έτοιμοι να λάβουμε αναγεννημένη νιότη.

Μου είπε ότι τα χαμένα κλειδιά για τη νιότη και τη ζωτικότητα στον κώδικα του DNA θα ήταν ζωτικά για την επιβίωση της ανθρωπότητας τα επόμενα χρόνια. Αυτή η απώλεια συνέβαινε κατά ένα μέρος λόγω των δηλητηρίων και των τοξινών με τα οποία θα ερχόμαστε σε επαφή στη μοντέρνα βιομηχανική εποχή. Μου είπε ότι καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έγιναν διαισθητικοί, θα γίνουν πιο ευαίσθητοι στο φυσικό κόσμο, αλλά ότι η ολοκλήρωση του χρωμοσώματος της νιότης και ζωτικότητας θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν.

Είχα ενθουσιαστεί τόσο με αυτή τη νέα ανακάλυψη που είχα ξεχάσει τελείως το χρωμόσωμα του διαβήτη. Αγκάλιασα τη γυναίκα και της είπα ότι θα δούλευα μαζί της την επόμενη μέρα.

Εκείνο το διάστημα μοιραζόμουν το γραφείο μου με τους φίλους μου, Κέβιν και Κρίσσι. Με μεγάλο ενθουσιασμό τους είπα τι είχα δει. Τους είπα επίσης ότι μου είχαν δοθεί οδηγίες για το πως να δουλέψω με το χρωμόσωμα και πως να το ολοκληρώσω. Είχαν γοητευτεί με την ιδέα και με άκουσαν με προσοχή καθώς τους είπα τη διαδικασία. Ενεργοποίησα πρώτα τον εαυτό μου και μετά τον Κέβιν. Τις επόμενες μέρες μου δόθηκε ξανά και ξανά η διαδικασία ενεργοποίησης του χρωμοσώματος της νιότης και της ζωτικότητας, μέχρις ότου ο Δημιουργός βεβαιώθηκε ότι είχα καταλάβει όλα όσα μου δόθηκαν. Αυτή ήταν η αρχή της διαδικασίας της ενεργοποίησης του DNA.

Ο Δημιουργός μου είπε να αρχίσω την ενεργοποίηση του DNA, ενεργοποιώντας τις αιθέριες αλυσίδες του DNA στο σώμα του θεραπευόμενου. Πρέπει να καταλάβετε ότι σε αυτή τη διαδικασία δεν προσθέτουμε αλυσίδες του DNA σε κάποιον, αλλά ξυπνάμε αυτές που είναι ήδη εκεί, αλλά όχι ορατές. Μου είπε ότι με αυτή την ενεργοποίηση θα βελτιωθεί η διαίσθηση του ατόμου και η ικανότητα του να θεραπεύει, ότι το σώμα του θα αποτοξινωθεί και ότι θα είναι σε θέση να έχει εύκολη πρόσβαση στα διαφορετικά επίπεδα ύπαρξης. Όταν ενεργοποίησα τον εαυτό μου, είδα ότι οι ρυτίδες είχαν αρχίσει να σβήνουν και ότι το σώμα μου είχε αρχίσει να ξανανιώνει. Ένιωθα νεότερη.

Εκείνη την εποχή οργάνωσε μια ραδιοφωνική εκπομπή. Είχα κανονίσει να μιλήσω για την τεχνική της Μεθόδου Θήτα. Όταν το προσωπικό του ραδιοφώνου με ρώτησε πως λέγεται αυτή η τεχνική, τους είπα ότι λέγεται Μέθοδος Θεραπείας Θήτα. Με συμβούλεψαν τότε να αλλάξω το όνομα, γιατί ακουγόταν κάτι σαν τη Σαϊεντολογία.

Το ανέφερα στον Κέβιν και την Κρίσσι, και καθίσαμε να σκεφτούμε κάποιο άλλο όνομα. Καθόμουν ξυπόλητη στο πάτωμα του γραφείου μου και γελούσα. Θυμάμαι τον Κέβιν με τα μακριά κόκκινα μαλλιά του και το μεταδοτικό του γέλιο και την Κρίσσι με τη σοβαρή μεταφυσική της συμπεριφορά. Μιλήσαμε για τα άλλα ονόματα που είχαν δώσει σε αυτήν την τεχνική. Το πρώτο ήταν Τεχνική Γουίλσον, η οποία χρησιμοποιήθηκε το 1928 για αναγνώσεις εξ αποστάσεως. Αλλά πήγαμε ακόμα πιο παλιά, και αποφασίσαμε με τον Κέβιν να χρησιμοποιήσουμε το όνομα Οράϊαν (με α στο τέλος). Αυτό ήταν το όνομα που θα χρησιμοποιούσαμε, Τεχνική Οράϊαν.

Για λίγα χρόνια αναφερόμασταν στην τεχνική με αυτό το όνομα, αλλά το όνομα Μέθοδος Θεραπείας Θήτα μου άρεσε πιο πολύ. Σήμερα χρησιμοποιούμε το όνομα Μέθοδος Θεραπείας Θήτα για το εγκεφαλικό κύμα Θήτα, το οποίο έχει ρίζα στο Αιγυπτιακό και το Ελληνικό γράμμα Θήτα, που σημαίνει μεταξύ άλλων ‘ψυχή’. Η Τεχνική Οράϊαν σχετίστηκε αρχικά με την ενεργοποίηση του DNA αλλά η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα αντιπροσωπεύει όλη τη θεραπευτική τεχνική και τη διαδικασία, οι οποίες προέκυψαν μέσα από τις χιλιάδες αναγνώσεις, τις χιλιάδες τάξεις και τα σεμινάρια τα οποία έχω κάνει. Σήμερα χρησιμοποιούμε και τα δύο ονόματα – Τεχνική Οράϊαν και Μέθοδος Θεραπείας Θήτα – αλλά το όνομα Μέθοδος Θεραπείας Θήτα είναι ευρέως γνωστό.

Από τον καιρό της ραδιοφωνικής εκπομπής, η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα άρχισε να αποκτά δική της ουσία. Πήρα τότε ένα μήνυμα από το Δημιουργό. Παρόλα όσα συνέβαιναν στην προσωπική μου ζωή, ο Δημιουργός μου είπε να κάνω αυτές τις πληροφορίες γνωστές σε όλον τον κόσμο και να τις μοιραστώ. Είπα στο Δημιουργό ότι δεν ήμουν το κατάλληλο άτομο να το κάνει. Για την ακρίβεια, είχα περάσει ώρες συζητώντας το με το Δημιουργό. Είχα ήδη δώσει το λόγο μου ότι θα τα μοιραστώ με τον κόσμο, αλλά τώρα είχα αρχίσει τότε να καταλαβαίνω τη μεγάλη ευθύνη και το βάρος αυτής της υπόσχεσης.

Θυμάμαι ότι προσπαθούσα να διαπραγματευτώ με το Δημιουργό λέγοντας Του: ‘Εντάξει, αν θέλεις να το μοιραστώ αυτό με τον κόσμο, τότε στείλε μου ένα γιατρό, κάποιον που να μπορεί να μου πει ότι αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει ένα χρωμόσωμα, ένα γιατρό που να είναι πνευματικά αρκετά ανοιχτός για να ακούσει αυτά που έχω να πω. Πρέπει επίσης να μου στείλεις κάποιον να γράψει ένα βιβλίο: δεν έχω χρόνο’.

Είχα πολλούς λόγους που τα ζήτησα όλα αυτά. Εκείνο το διάστημα της ζωής μου, η γυναίκα του γιου μου ήταν έγκυος, όπως και η κόρη μου, και ζούσαν όλοι στο σπίτι μου. Ήμουν εν μέσω ενός φριχτού διαζυγίου και τους φρόντιζα όλους μόνη μου. Ένιωθα ότι η ζωή μου διαλύεται μπροστά στα μάτια μου και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, ο Δημιουργός μου έλεγε να μεταδώσω τη Μέθοδο Θεραπείας Θήτα στον κόσμο! Δεν ήξερα πως να κάνω παραπάνω από αυτά που ήδη έκανα.

Για αυτό και παραξενεύτηκα ακόμα περισσότερο όταν ο Δημιουργός μου είπε: ‘Εσύ θα γράψεις το βιβλίο Βαϊάννα’.

Αλλά ήξερα ότι ο Θεός δεν θα μου ζητούσε ποτέ να κάνω κάτι χωρίς να μου δείξει πως.

Λίγο μετά, η Όντρι Μίλλερ ήρθε στο γραφείο μου και μου είπε ότι είχε κανονίσει να πάω στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εργατών του Φωτός. Είχα δει το διαφημιστικό φυλλάδιο του συνεδρίου και ήθελα να πάω, αλλά δεν είχα χρήματα. Αυτή η θαυμάσια γυναίκα ήθελε να πληρώσει τα μεταφορικά μου και όλα τα άλλα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων του φαγητού και οτιδήποτε άλλο χρειαζόμουν. Μου είπε ότι πρέπει να γνωρίσω έναν γιατρό ο οποίος ήταν ομιλητής στο συνέδριο και θα μιλούσε για το DNA. Η Όντρι ήξερε για την ενεργοποίηση του DNA την οποία έκανα και σκέφτηκε ότι πρέπει να γνωριστούμε. Αυτή η επιβεβαίωση ήταν αρκετή για μένα.

Όταν ήρθε ο καιρός να πάμε παρόλα αυτά, είχα ενδοιασμούς γιατί δεν ήθελα να αφήσω τα παιδιά μου μόνα τους σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Όσο το σκεφτόμουν, τόσο πιο άσχημα ένιωθα. Είχα αρρωστήσει από το άγχος. Ήμουν διχασμένη μεταξύ του να πάω και να μην πάω. Περιττό να σας πω ότι όταν έφτασα στο συνέδριο ήμουν ήδη καταβεβλημένη.

Το πρώτο άτομο που συνάντησα στο συνέδριο ήταν αυτός ο γιατρός τον οποίο είχα ζητήσει από το Θεό. Εκείνο το διάστημα ο γιατρός ασχολιόταν εντατικά με λέιζερ και το DNA. Μου φάνηκε ανοιχτόμυαλος και πολύ διστακτικά άρχισα να του μιλάω για το πως οραματιζόμουν την ενεργοποίηση του DNA. Όπως μιλούσαμε, μου είπε τα ονόματα και τις λειτουργίες των χρωμοσωμάτων όπως τις οραματιζόμουν – τα τελομερή – και όχι μόνο επιβεβαίωσε αυτά που έβλεπα, αλλά μου είπε ότι δε θα μπορούσα να ξέρω μερικές από αυτές τις λεπτομέρειες, αν δεν μου τις είχε δείξει κάποιος. Του είπα ότι μου τις έδειξε ο Θεός και ότι μέσα στον εγκέφαλο βρισκόταν το ‘κεντρικό κύτταρο’ (όπως το αποκαλούσε ο φίλος μου ο Κέβιν) το οποίο ήταν τοποθετημένο στην επίφυση. Το ‘κυρίαρχο κύτταρο’ (όπως το αποκάλεσε ο γιατρός) είναι το σημείο δημιουργίας των μηνυμάτων που στέλνονται στο υπόλοιπο σώμα.

Φαίνεται ότι είχα κεντρίσει την περιέργεια του. Μετά τη συνάντηση μας μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να κάνω αναγνώσεις εξ αποστάσεως στους ασθενείς του, την ώρα που τους έβλεπε. Δοκίμασε τις ικανότητες μου και μου έκανε ερωτήσεις σχετικά με το τι μπορούσα να ‘δω’ μέσα στο σώμα τους. Όχι μόνο επιβεβαίωνε αυτό που έβλεπα, αλλά η περιέργεια του για την ικανότητα μου να ‘βλέπω’ τι συνέβαινε στο σώμα, μου επέτρεψε να ξέρω ότι αυτό που έβλεπα ήταν αληθινό.

Στο ίδιο συνέδριο γνώρισα τον Ρόμπερτ, ο οποίος ήταν εκδότης. Είχε αναμιχθεί με την έκδοση μεταφυσικών βιβλίων στο παρελθόν και όπως μιλούσαμε, άρχισε να ενδιαφέρεται για την γνώση του DNA. Συμφωνήσαμε να έρθει στο Άϊνταχο για να καταγράψει τις πληροφορίες οι οποίες μου είχαν δοθεί διαισθητικά. Κατέγραψα για αυτόν την τεχνική της ενεργοποίησης του DNA και συμφωνήσαμε να συγγράψουμε ένα μικρό βιβλίο. Αλλά όταν γύρισε στην Καλιφόρνια με τις ηχογραφήσεις, το έγραψε και το δημοσίευσε σε μορφή φυλλαδίου, αναφέροντας τον εαυτό του ως τον συγγραφέα και γράφοντας το δικό μου όνομα με μικρά γράμματα στο κάτω μέρος αυτού του φυλλαδίου. Ακόμα πιο απογοητευτικό ήταν το ότι άλλαξε το υλικό τόσο πολύ και πρόσθεσε τόσα πολλά, που το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σχέση με τις πληροφορίες που είχε πάρει από μένα. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1997. Δεν ήταν μόνο απογοητευτικό αλλά πρόδωσε και την εμπιστοσύνη μου. Το γεγονός αυτό όμως με ενθάρρυνε να ξαναγράψω το βιβλίο και να το εκδώσω μόνη μου.

Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανένα για να συνθέσει ένα βιβλίο για τη Μέθοδο Θεραπείας Θήτα, ούτε καν τους πολύ καλούς μου φίλους. Αποφάσισα να καταγράψω μόνη μου τις πληροφορίες , σε μία μορφή που μου δόθηκε από το Δημιουργό, έτσι ώστε να μη χαθούν τα ζωτικά μέρη. Ο Θεός και πάλι δούλεψε με περίεργο τρόπο και με κατεύθυνε μέσω ενός θεϊκού σχεδίου. Το πρώτο μου βιβλίο για τη Μέθοδο Θεραπείας Θήτα λεγόταν «Πήγαινε Πάνω και Ψάξε το Θεό.»

Πιστή στην υπόσχεση που έδωσα στο Δημιουργό, το 1998 άρχισα να κάνω σεμινάρια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά ήταν τα πρώτα από τα σεμινάρια για το DNA μέσα από τα οποία δίδασκα την ενεργοποίηση του και την αρχική Τεχνική Οράϊαν. Το 1999 δημιούργησα το πρώτο Σεμινάριο Εισηγητών για να πιστοποιήσω εισηγητές στην Τεχνική Οράϊαν. Αυτό έλαβε χώρα σε ένα μέρος που λέγεται Τριπλ Κρικ, στη Λα Μπελ του Άϊνταχο. Αυτό το σεμινάριο διδάσκεται τώρα αρκετές φορές το χρόνο και πιστοποιώ εισηγητές από τότε. Το εγχειρίδιο για το σεμινάριο εισηγητών DNA 2 δημιουργήθηκε για αυτό, και ενημερώνεται τώρα τακτικά. Ο Δημιουργός είχε δίκιο: θα έφερνα αυτή την τεχνική σε όλον τον κόσμο.

Συνέχισα να βλέπω πελάτες και μέχρι το τέλος του 1999 είχα κάνει πάνω από 20.000 αναγνώσεις και θεραπείες. Όσο περνούσε ο καιρός, έλαβα περισσότερες πληροφορίες και έγραψα το βιβλίο ‘Πήγαινε Πάνω και Δούλεψε με το Θεό’ το 2000. Σε αυτό το βιβλίο κατέγραψα για πρώτη φορά τη διεργασία με τις πεποιθήσεις έτσι όπως μου δόθηκε. Περίπου εκείνο τον καιρό, το Σεμινάριο DNA 1 (το οποίο ήταν τότε 2ημερο) έγινε αυτό που είναι σήμερα γνωστό ως DNA 2 (Advanced), 3ημερο σεμινάριο, για να περιλαμβάνει τη διεργασία με τις πεποιθήσεις. Μέχρι το 2000 δίδασκα σε σεμινάρια παγκοσμίως.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που είχα ανακαλύψει δουλεύοντας με πελάτες, ήταν το ότι κρατάμε τα κλειδιά της υγείας μας, του σώματος μας και της ζωτικότητας μας. Οι πληροφορίες που μου δόθηκαν, μας επιτρέπουν να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας και τα συστήματα που καθορίζουν τις αποφάσεις που παίρνουμε, στη στιγμή. Αυτές είναι οι πεποιθήσεις και τα προγράμματα τα οποία μάθαμε στη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας και από άλλους τομείς της ύπαρξης μας. Μερικά από αυτά περνάνε από γενιά σε γενιά.

Στις επόμενες σελίδες θα μάθετε πως να δουλεύετε και στα τέσσερα επίπεδα αυτού του οποίου είστε: Τα βασικό επίπεδο, το γενετικό επίπεδο, το ιστορικό επίπεδο και το ψυχικό επίπεδο. Είναι μέσω αυτής της ελευθέρωσης και αντικατάστασης των προγραμμάτων σε αυτά τα τέσσερα επίπεδα που το σώμα διευκολύνεται στο να νικήσει τις σωματικές ασθένειες και να αφαιρέσει συναισθηματικά εμπόδια. Αυτή η διεργασία των πεποιθήσεων διευκολύνει τη δημιουργία της ζωής σας έτσι όπως τη θέλετε, γιατί είναι αλήθεια ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα μας και ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με το Θεό. Θα μοιραστώ μαζί σας τα εργαλεία για το πως να αλλάξετε ότι πιστεύατε στο παρελθόν, πως να αναστρέψετε την αρνητική επίδραση αυτών των πεποιθήσεων την οποία είχαν σε σας, και πως να δημιουργήσετε τη ζωή που επιθυμείτε.

Το 2000 μου δόθηκε ένα καινούριο σεμινάριο με το όνομα ‘ Ψυχική Ανατομία’. Άλλαξα από τότε το όνομα του σεμιναρίου σε ‘Διαισθητική Ανατομία’. Το πρώτο σεμινάριο έλαβε χώρα στα προηγούμενα μου γραφεία στο Τσάνινγκ Γουέι του Άϊνταχο Φολς. Αυτό το σεμινάριο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ‘δουν’ μέσα στο σώμα που είναι να θεραπευθεί, σαν βοήθημα στην τεχνική της Μεθόδου Θήτα. Οι πληροφορίες αυτές περιέχονται στο Εγχειρίδιο Διαισθητικής Ανατομίας, το οποίο δημοσιεύτηκε το 2003, στο οποίο τώρα επίσης πιστοποιώ εισηγητές μέσω σεμιναρίων.

Ως το τέλος του 2002, έκανα σχεδόν 35.000 αναγνώσεις. Οι τεχνικές τις οποίες έμαθα σε εκείνες τις συνεδρίες και τα σεμινάρια είναι η βάση για αυτό το βιβλίο.

Το 2003, η διεργασία με τα συναισθήματα προστέθηκε σε αυτή των πεποιθήσεων. Αυτό έγινε γιατί μου ειπώθηκε ότι ορισμένα άτομα δεν είχαν βιώσει κάποια συναισθήματα στη διάρκεια της ζωής τους, ούτε και καταλάβαιναν πως να τα δημιουργήσουν, και ότι αυτά τα συναισθήματα μπορούσαν να ‘ενσταλαχτούν’ από το Δημιουργό σε αυτά τα άτομα, όταν δώσουν την άδεια τους.

Ένα μεγάλο μέρος της γνώσης συγκεντρώθηκε και παρουσιάστηκε ως το Εγχειρίδιο Προχωρημένου DNA 2. Το 2003, το πρώτο Προχωρημένο Σεμινάριο έλαβε χώρα στη Σάντα Ρόζα της Καλιφόρνια, και το πρώτο Προχωρημένο Σεμινάριο για Εισηγητές έγινε το 2004. Αυτό το σεμινάριο σχεδιάστηκε για να προετοιμάσει τους ανθρώπους για το DNA 3 και για να ξεκαθαρίσει τα επίπεδα ύπαρξης, όπως εξηγούνται παρακάτω σε αυτό το βιβλίο. Θα είμαστε όλοι πιο κοντά στο DNA 3, όταν έχουμε αφαιρέσει αρκετά προγράμματα και έχουμε ενσταλάξει αρκετά συναισθήματα, τα οποία θα μας φέρουν στο διαφωτισμό.

Το ‘δέντρο’ της Μεθόδου Θεραπείας Θήτα συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς γεννιούνται νέες πληροφορίες. Αυτό το βιβλίο παρουσιάζει τις πληροφορίες τις οποίες συγκέντρωσα μέσα από τις αναγνώσεις, τις θεραπείες και τα σεμινάρια της Μεθόδου Θήτα, από την στιγμιαία θεραπεία του ποδιού μου ως το σήμερα.