theta-methode-slide

«Μπορείτε να αλλάξετε τις ζωές σας αλλάζοντας τις πεποιθήσεις σας»
Ιησούς Χριστός

Η Μέθοδος Θήτα

Η τεχνική ThetaHealing®, είναι ένα σύνολο τεχνικών που μας επιτρέπει την πρόσβαση στο υποσυνείδητο ώστε να αλλάξουμε τις αρνητικές πεποιθήσεις που δεν μας εξυπηρετούν ή δημιουργούν είτε ασθένειες ή ανισορροπία στον ψυχικό μας κόσμο. Όταν γίνεται η αντικατάστασή τους με τις κατάλληλες θετικές πεποιθήσεις, η θεμελιώδης αιτία μιας ασθένειας μπορεί να υποχωρήσει και το άτομο να επέλθει σε μια κατάσταση συνειδητής ζωής άρα και ολικής ευεξίας σε όλους τους τομείς της ζωής του. Εφαρμόζεται από όλους ανεξαρτήτως υπόβαθρου.

Η Μέθοδος Θήτα, ThetaHealing®, είναι ένα σύνολο τεχνικών που μας επιτρέπει την πρόσβαση στο υποσυνείδητο ώστε να αλλάξουμε τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις που δεν μας εξυπηρετούν. Το όνομα «Θήτα» προέρχεται από τη συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων Θήτα που η επιστήμη ανιχνεύει με το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Υπάρχουν 5 εγκεφαλικά κύματα με διάφορες συχνότητες: Άλφα, Βήτα, Γάμμα, Δέλτα και Θήτα. Τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα είναι μια συχνότητα όπου βρίσκεται ο εγκέφαλος όταν είμαστε στην κατάσταση βαθιάς περισυλλογής ή διαλογισμού, όταν ονειρευόμαστε στη διάρκεια του ύπνου, αμέσως πριν από τον ύπνο και αμέσως αφότου ξυπνήσουμε.

Στη Μέθοδο Θήτα, χρησιμοποιώντας μια απλή τεχνική μπαίνουμε συνειδητά σε αυτή τη συχνότητα Θήτα και εκεί συνδεόμαστε με την Υψηλότερη Συνείδηση ή  Ανώτατη  Νοημοσύνη που υπάρχει μέσα μας και διέπει όλη τη Δημιουργία. Πολλοί δίνουν σε αυτή τη Συνείδηση το όνομα Θεός, Χριστός, Βούδας, Ανιδιοτελής Αγάπη, Ζωή, Ταό, Είναι, Ύπαρξη, κ.τ.λ. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείτε κάποια θρησκεία, αρκεί να νιώθετε την συνείδηση που διατηρεί το σύμπαν σε ισορροπία και αρμονία και που στηρίζεται επάνω στην απεριόριστη Αγάπη.

Βρισκόμενοι σε αυτή τη συνειδησιακή κατάσταση μας επιτρέπεται να συνδέσουμε το συνειδητό μέρος του νου μας με το υποσυνείδητο μέρος του νου μας. Οι πεποιθήσεις και τα συναισθήματα των οποίων έχουμε επίγνωση είναι αποθηκευμένα στο συνειδητό νου μας (5% του συνόλου) ενώ αυτά των οποίων δεν έχουμε επίγνωση είναι αποθηκευμένα στον υποσυνείδητο νου μας (95% του συνόλου). Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή μας το έχουμε δημιουργήσει βασισμένοι στις σκέψεις και στις πεποιθήσεις που κρατιούνται στο υποσυνείδητο μας και  έτσι  δημιουργούμε την πραγματικότητά μας διότι:

Οι πεποιθήσεις, σκέψεις και συναισθήματα που είναι θετικά, θα προσελκύσουν σε εμάς θετικές δονήσεις που τελικά φανερώνονται στη ζωή μας μέσα από μια αρμονική σχέση με τον σύντροφό μας, με την οικογένειά μας,  ευτυχή σταδιοδρομία, με αφθονία και υγεία και βρίσκουμε νόημα στη ζωή μας. Αντιθέτως οι πεποιθήσεις, σκέψεις και τα συναισθήματα που είναι αρνητικά, φανερώνονται στη ζωή μας μέσα από μια δυσαρμονική σχέση με τον σύντροφό μας και την οικογένειά μας, με μια σταδιοδρομία που δεν μας ενδιαφέρει, με έλλειψη πόρων, με αρρώστια, με έλλειψη προσανατολισμού στη ζωή και αίσθηση μοναξιάς.

Η Μέθοδος Θήτα είναι επιτυχής επειδή γινόμαστε συνειδητοί των αρνητικών μας πεποιθήσεων και συναισθημάτων και με απλές τεχνικές τα αντικαθιστούμε με επιθυμητές θετικές επιβεβαιώσεις, δηλώσεις, συναισθήματα και πεποιθήσεις. Είναι απολύτως σημαντικό λοιπόν να έχουμε μόνο θετικά στοιχεία στο υποσυνείδητο μας για να ζούμε ευτυχισμένοι.
Υγεία: Τώρα γίνεται αποδεκτό από την επιστήμη ότι τα περισσότερα φυσικά προβλήματα υγείας συσχετίζονται με τις αρνητικές πεποιθήσεις του νου μας, τη συναισθηματική μας κατάσταση και τις σκέψεις μας. Όταν με τη Μέθοδο Θήτα γίνεται η αντικατάστασή τους με τις κατάλληλες θετικά πεποιθήσεις, η θεμελιώδης αιτία μιας ασθένειας μπορεί να εξαλειφθεί και η ασθένεια να υποχωρήσει.

Η  Μέθοδος Θήτα, χρησιμοποιείται από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών του χώρου της κλασσικής και εναλλακτικής ιατρικής, και συμβούλων σε θέματα προσωπικής ή επαγγελματικής ζωής που την εφαρμόζουν αυτούσια ή ως ισχυρό συμπλήρωμα στην υπάρχουσα πρακτική τους.

Που εφαρμόζεται η θεραπεία της Μεθόδου Θήτα στη ζωή του ατόμου

for eirini smallΜε τη Μέθοδο Θεραπείας Θήτα, είναι εύκολο να αντικατασταθεί π.χ το νοητικό πρόγραμμα ‘Φοβάμαι την επιτυχία’ ή το ‘Δεν πρέπει να πετύχω’ με ένα πρόγραμμα όπως το ‘Η επιτυχία είναι δικαίωμα μου’. Η διαδικασία παίρνει λιγότερο από ένα λεπτό και τα αποτελέσματα είναι για μια ζωή. Όταν είστε σε κατάσταση Θήτα αποκτάτε πρόσβαση σε όλους τους τομείς της ζωής σας και επαναπρογραμματίζετε έτσι μια πιο θετική πραγματικότητα. Μερικά από τα θέματα όπου μπορεί να  εφαρμοστεί η Μέθοδος Θήτα είναι:  

Πνευματική  Ανάπτυξη

 • Μέγιστη επικοινωνία και σύνδεση με την έννοια του θεϊκού.

Συναισθήματα

 • Πως να κατανοήσετε τα μοτίβα αρνητικών και θετικών σκέψεων.

Σχέσεις

 • Βρες αρμονία με τους άλλους σε κάθε είδους σχέσης που θέλεις να δημιουργήσεις

Δημιουργικότητα

 • Καθαρίστε όλα τα  εμπόδια και ανοίξτε όλους τους διάυλους σας έτσι ώστε να εκφραστεί η  δημιουργηκότητα σας μέσα από την γραφή, την τέχνη, το τραγούδι, το θέατρο, το χορό, την ποίηση, κτλ.

Καριέρα

 • Ανανεώστε τον ενθουσιασμό σας για τον σκοπό της ζωή σας και  βρήκε την καθοδήση που χρειάζεστε για να τον ανακαλύψετε και να επιτύχετε.

Υγεία

 • Πραγματοποιήστε διαισθητικές αναγνώσεις του σώματος για να  κατανοήστε τι συμβαίνει στο σώμα και  τι προκαλεί τις αθένειες.


 • Εθισμοί
 • Αλλεργίες
 • Διαχείρηση Θυμού
 • Άγχος
 • Θρήνος
 • Δέσμευση
 • Φοβία
 • Θέμτα Αυτοπεποίθησης
 • Κατάθλιψη
 • Κατάχρηση ουσιών
 • Συναισθηματικά Θέματα
 • Φόβοι
 • Ενοχές
 • Ψυχοσωματικά Θέματα
 • Υγεία
 • Μοναξιά
 • Έλλειψη κινήτρων
 • Αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα
 • Εμμονές
 • Κρίσεις πανικού
 • Προσωπική Ανάπτυξη
 • Απόρριψη
 • Αυτοεκτίμηση
 • Σεξουαλικά Θέματα
 • Ντροπαλότητα
 • Ψυχικές διαταραχές
 • Θυματοποίηση
 • Τραυματικές εμπειρίες
 • Σεξουαλικά παρενόχληση/κακοποίηση
 • Ανησυχία

Πώς δουλεύει η Θεραπευτική Μέθοδος Θήτα

276395_1837942232_1547233356_nΕπιβραδύνοντας τη συχνότητα του εγκεφάλου ώστε να περιλαμβάνει το εγκεφαλικά κύματα Θήτα, είναι δυνατόν να επιλέξουμε πληροφορίες που είναι εγγεγραμμένες στο DNA. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να αφορούν γενετικούς κώδικες ασθένειας και υγείας, εμπειρίες και πεποιθήσεις από την παιδική ηλικία ως την ενηλικίωση, προγονικές πεποιθήσεις και ταλέντα, τραύματα, βλάβες λόγω περιβαλλοντικών ρύπων ακόμα και τη συλλογική συνειδητότητα. Οι πληροφορίες οι οποίες εγγράφονται στο DNA επικοινωνούν συνέχεια με τα κύτταρα του σώματος, περνάνε το μήνυμα στα άλλα κύτταρα και κατά συνέπεια σε όλο το σώμα και τελικά δημιουργούν την πραγματικότητα την οποία βιώνει το άτομο.

Ο Ντίπακ Τσόπρα στο βιβλίο του ΄Κβαντική θεραπεία’ αναφέρει ότι έχουμε την επιλογή του να αποδυναμώσουμε ή να ενδυναμώσουμε την ικανότητα του DNA να διορθώσει τον εαυτό του. Δηλώνει επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος του DNA είναι άγνωστο και ότι ‘το DNA κρατάει ένα μεγάλο μέρος του λεξιλογίου του σε σιωπηλή αποθήκη – ένας ειδικός της γενετικής υπολόγισε ότι ο αριθμός των μοριακών ‘λέξεων’ οι οποίες παράγονται σε ένα κύτταρο, αν μεταφράζονταν στα Αγγλικά, θα γέμιζαν ένα λεξικό χιλίων τόμων – και ότι αυτό είναι το προϊόν μόνο του 1% που έχουμε καταφέρει να κατανοήσουμε (του DNA) ‘. Τέτοιες πληροφορίες μπορούν να δώσουν ιδέες για το ανείπωτο δυναμικό της ανθρωπότητας, καθώς και να μας δώσει το δικαίωμα να εξερευνήσουμε τη μεγαλειώδη βιβλιοθήκη η οποία υπάρχει κάτω από το δέρμα μας και μέσα στα κύτταρα μας.

Έτσι λοιπόν η θεραπευτική Μέθοδος Θήτα είναι μια τεχνική που βοηθάει να ξεκλειδώσετε τα έμφυτα διαισθητικά δώρα της ενόρασης, της διόρασης και της διακοής που είναι αποθηκευμένα στο DNA σας. Η Μέθοδος Θήτα εκπαιδεύει το άτομο στο πως να αναπτύξει και να εφαρμόσει αυτές τις δυνατότητες.

Με το να πηγαίνει κάποιος σε κατάσταση Θήτα και να συνδέεται με τη Θεϊκή συνείδηση αρχίζει να συν- δημιουργεί τη ζωή του. Αυτό συμβαίνει όταν συνειδητά ( κύμματα Βήτα) αποκτά πρόσβαση στο υποσυνείδητο (κύμματα Θήτα) για να εφαρμόσει υπέρ-μάθηση (κύμματα Γάμμα) για να ξαναγράψει τα προγράμματα του υποσυνειδήτου (κύμματα Θήτα) και τότε να τα επιστρέψει να κινηθούν ελεύθερα (κύμματα Άλφα) προς το παρόν και το συνειδητό νου ( κύμματα Βήτα) για να αλλάξει ή να επιλύσει τις προκλήσεις τις οποίες έχει στη ζωή του.

Θήτα είναι το όνομα που έχουν δώσει οι επιστήμονες στα εγκεφαλικά κύματα τα οποία επιτυγχάνει το σώμα όταν είμαστε σε βαθύ διαλογισμό. Όταν πραγματοποιείτε μια θεραπεία μέσω της Μεθόδου Θήτα, ο εγκέφαλος σας πηγαίνει αυτόματα σε κατάσταση Θήτα στην οποία μπορείτε να δείτε, να ακούσετε και να δουλέψετε με την ‘Πηγή’ ή την Ανώτατη Θεϊκή Συνείδησή σας. Η διαδικασία Θεραπείας της Μεθόδου Θήτα είναι απίστευτα απλή και κάποιος θα καταφέρει να μπει σε κατάσταση Θήτα μέσα σε λίγα λεπτά!

Ενώ είστε σε αυτή την κατάσταση Θήτα, μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις όπως ‘γιατί αυτό το άτομο είναι άρρωστο;’ ή ‘τι εμποδίζει την επιτυχία τους;’ και κυριολεκτικά να δείτε ή να ακούσετε μια απάντηση. Η απάντηση μπορεί να είναι ‘δεν πιστεύουν ότι αξίζουν να είναι υγιείς (ή επιτυχημένοι)’. Ο θεραπευτής τότε συνδέεται με τη Θεϊκή Συνείδηση για να διδάξει τον θεραπευόμενο μια διαφορετική στάση και κατανόηση. Τα αποτελέσματα γίνονται άμεσα αισθητά από τον θεραπευόμενο και επιβεβαιώνονται με μυϊκό έλεγχο.

Η Μέθοδος Θήτα περιλαμβάνει τη συνεργασία με την Ανώτερη Συνειδητότητα του Σύμπαντος. Αυτό που χρειάζεται είναι να δεχτείτε ότι η ανώτερη νοημοσύνη της ζωής μπορεί να δουλέψει μαζί μας και να μεταμορφώσει δυναμικά τις ζωές μας.

Η τεχνική της Μεθόδου Θήτα μας διδάσκει πως να χρησιμοποιήσουμε την έμφυτη διαίσθηση μας, βασιζόμενοι στην ανιδιοτελή αγάπη της ενέργειας της δημιουργίας για να κάνει τη θεραπεία. Αλλάζοντας τον κύκλο των εγκεφαλικών κυμάτων, έτσι ώστε να περιλαμβάνουν την κατάσταση Θήτα, μπορεί κάποιος να γίνει μάρτυρας του Θείου και να επιφέρει άμεση σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Η Θεραπευτική Μέθοδος Θήτα επιτρέπει σε κάποιον απλά και γρήγορα να εντοπίσει τα βαθιά μπλοκαρίσματα, τα συναισθηματικά μοτίβα και τις περιοριστικές πεποιθήσεις οι οποίες είναι αποθηκευμένες στο μυαλό, το σώμα, το υποσυνείδητο και την ψυχή του. Μεταμορφώνεται τότε και επαναπρογραμματίζεται έτσι ώστε να αναδιαμορφώσει, να ξαναγράψει και να αναδημιουργήσει τη ζωή και την πραγματικότητα του. Μέσω αυτής της τεχνικής μπορεί επίσης κάποιος να μάθει πως να έχει πρόσβαση στις διαισθητικές του ικανότητες και να μάθει περισσότερα για το σκοπό της ζωής του. Η Θεραπευτική Μέθοδος Θήτα είναι τόσο εύκολη τεχνική που ακόμα και 6χρονα παιδιά τη χρησιμοποιούν αποτελεσματικά!

Κβαντική θεραπεία

380917_10150437429277367_657472366_8426430_1785445813_nΗ Μέθοδος Θεραπείας Θήτα μπορεί να γίνει καλύτερα κατανοητή από την σκοπιά της κβαντικής φυσικής. Μέχρι πρόσφατα, η ιδέα μιας προσευχής για θεραπεία φαινόταν άσχετη με την επιστήμη. Πράγματι, η πίστη στη δύναμη μιας προσευχής με σκοπό τη θεραπεία θεωρούνταν ως πρόληψη από τους επιστήμονες, και παρόμοιες συμπεριφορές έθεταν τους επιστήμονες και τους πνευματικούς ανθρώπους σε αντίθετα στρατόπεδα στη διαμάχη για την αξία της προσευχής. Παρόλα αυτά, πρόσφατες ανακαλύψεις στον τομέα της κβαντικής φυσικής, μια απαιτητική και αυστηρή επιστήμη που εξετάζει την ύλη και την ενέργεια σε πολύ βαθιά επίπεδα, έδειξαν ότι η συνειδητότητα από μόνη της είναι μια πανίσχυρη δύναμη.

Όταν οι θεραπευτές της Μεθόδου Θήτα επιβραδύνουν τα εγκεφαλικά τους κύματα στην κατάσταση Θήτα, τα εμπόδια του εγώ πέφτουν έτσι ώστε η συνειδητότητα τους να συνδέεται εύκολα με την Συμπαντική Συνειδητότητα την οποία αποκαλούμε Θεό. Η κβαντική θεωρία υποστηρίζει ότι μια τέτοια σύνδεση μπορεί να υπάρξει μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων, ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις.

Αν δώσουμε  ένα ερέθισμα στο  ένα  άτομο, το άλλο φαίνεται να μπορεί να το νιώσει και να αντιδράει. Αυτό  αποδεικνύει ότι είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε συνειδητή προσευχή για να δημιουργήσουμε αλλαγή.

Από ηθικής πλευράς, η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα απαιτεί να εκφράσει ο πελάτης προφορικά αυτή την επιθυμία για θεραπεία πριν γίνει η προσευχή. Με τον ίδιο τρόπο, η θεωρία της κβαντικής εμπλοκής λέει ότι και μόνο η πράξη της παρατήρησης ενός κβαντικού σωματιδίου θα επηρεάσει τη συμπεριφορά του, υπονοώντας ότι η συνειδητότητα επηρεάζει τα γεγονότα του υλικού κόσμου.

Για παράδειγμα, η μικροβιολογική έρευνα δείχνει ότι τα ανθρώπινα συναισθήματα μπορούν να συ-σφίξουν ή να χαλαρώσουν τις αλυσίδες του ανθρώπινου DNA όταν παρατηρούνται στο μικροσκόπιο εκτός του ανθρώπινου σώματος. Έτσι, οι ερευνητές βλέπουν το DNA στο μικροσκόπιο να συσφίγγεται ή να χαλαρώνει ως αποτέλεσμα των συναισθημάτων του παρατηρητή.

Αυτή είναι η αρχή η οποία απαιτεί από τους θεραπευτές της Μεθόδου Θήτα. Να παρατηρήσουν την αλλαγή ώστε αυτή να γίνει.

Γιατί το μοτίβο των κυμάτων εγκεφάλου Θήτα είναι σημαντικό


Body-Scanning-Course-1Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα συναισθήματα της ευδαιμονίας και της βαθιάς εσωτερικής γαλήνης μπορούν να βιωθούν μόνο όταν τα κυρίαρχα κύματα του εγκεφάλου, όπως φαίνεται σε ένα ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, είναι τα Θήτα. Έχει επίσης σημειωθεί από ερευνητές ότι τα εγκεφαλικά κύματα που επιτρέπουν στους ανθρώπους να βιώσουν τη μεγαλύτερη πνευματική σύνδεση είναι τα Θήτα.

Τα 5 μοτίβα εγκεφαλικών κυμάτων

Υπάρχουν 5 μεγάλες συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων. Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή και τις  5. Συνήθως μία από αυτές  τις συχνότητες είναι η κυρίαρχη, αναλόγως την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Γάμμα:

Όταν μελετάμε/μαθαίνουμε και επεξεργαζόμαστε πληροφορίες βρισκόμαστε σε κατάσταση Γάμμα. Τα κύματα Γάμμα διεγείρουν την απελευθέρωση  ενδορφινών Βήτα. Τα κύματα Γάμμα φαίνεται να εμπλέκονται με ανώτερη πνευματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανόμενης της αντίληψης και της συνειδητότητας. Ο κύκλος των εγκεφαλικών σας κυμάτων είναι μεταξύ 28-40 κύκλους το δευτερόλεπτο.

Βήτα:

Η συχνότητα Βήτα είναι ο κύκλος τον οποίο χρησιμοποιείτε σε κανονικές συνθήκες. Ο κύκλος των εγκεφαλικών σας κυμάτων είναι μεταξύ 14-28 κύκλους το δευτερόλεπτο. Τώρα που διαβάζετε αυτό, είστε σε κατάσταση Βήτα. Όποτε σκέφτεστε, μιλάτε και επικοινωνείτε, το μυαλό σας είναι σε κατάσταση Βήτα. Αυτή τη στιγμή είστε σε κατάσταση Βήτα. Είστε σε κατάσταση Βήτα όταν είστε δραστήριοι και σε εγρήγορση.

Άλφα:

Η συχνότητα Άλφα είναι αυτή στην οποία βρίσκεστε όταν χαλαρώνετε, ή όταν είστε σε φάση διαλογισμού. Η κατάσταση Άλφα είναι η γέφυρα μεταξύ Βήτα και Θήτα. Όταν είστε σε κατάσταση Άλφα, τα εγκεφαλικά σας κύματα κινούνται σε μια συχνότητα μεταξύ 7 και 14 κύκλων το δευτερόλεπτο. Η συχνότητα Άλφα μοιάζει με μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και διαλογισμού. Τα κύματα Άλφα είναι κυρίαρχα όταν ονειροπολείτε ή φαντάζεστε κάποια κατάσταση και μοιάζει με αίσθηση χαλαρής επίγνωσης.

Οι άνθρωποι οι οποίοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν καλά σε αυτή τη συχνότητα έχουν συνήθως προβλήματα μνήμης. Για παράδειγμα, αν έχετε επίγνωση ότι ένα όνειρο που είδατε ή ένας διαλογισμός ήταν ιδιαίτερα έντονοι αλλά δε θυμάστε τις λεπτομέρειες, αυτό σημαίνει ότι δεν παράγατε αρκετά κύματα Άλφα. Δεν μπορέσατε να γεφυρώσετε τον συνειδητό νου με τον υποσυνείδητο.

Για να καταλάβετε πως είναι η κατάσταση Άλφα, κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ένα ηλιοβασίλεμα. Δείτε με το μάτι του μυαλού σας τον ήλιο να δύει στον ωκεανό και τους γλάρους να πετάνε χαμηλά κοντά στην ακτή. Αυτή είναι η αρχή της επαγωγής στην κατάσταση Άλφα.

Όταν ελέγξαμε θεραπευτές του Ρέικι με έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο, βρήκαμε ότι ήταν σε κατάσταση Άλφα. Κατά την πρακτική του Ρέικι, ο θεραπευτής φέρνει την ‘Πηγή’ στο σώμα του. Ο θεραπευτής τότε χειρίζεται την ενέργεια χρησιμοποιώντας τα χέρια του για να θεραπεύσει. Ο ήλεκτρο-εγκεφαλογράφος έδειξε ότι όταν η ενέργεια της Πηγής ήρθε στο σώμα του θεραπευτή για να τη χρησιμοποιήσει για θεραπεία, ο εγκέφαλος του ήταν σε κατάσταση Άλφα. Η κατάσταση Άλφα είναι γνωστή για την ικανότητα της να απομακρύνει τον πόνο και χρησιμοποιείται στη θεραπεία.

Θήτα:

Η κατάσταση Θήτα είναι μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Η κατάσταση Θήτα επιτυγχάνεται συνήθως όταν είστε σε κατάσταση βαθύ διαλογισμού. Είναι επίσης μια φάση του ύπνου και μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της ύπνωσης.  Η κατάσταση Θήτα επιτρέπει στο συνειδητό σας νου να συνδεθεί με το υποσυνείδητο, εκεί που αποθηκεύονται οι εμπειρίες, οι παλιές αναμνήσεις, η δημιουργικότητα, τα συναισθήματα, η πνευματική σύνδεση και η έμπνευση.

Η κατάσταση Θήτα είναι μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Είναι η κατάσταση η οποία χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ύπνωσης και των ονείρων. Όταν είναι κάποιος σε αυτήν, τα εγκεφαλικά κύματα έχουν μια συχνότητα μεταξύ 4 και 7 κύκλων το δευτερόλεπτο. Για την ακρίβεια, ορισμένοι πνευματικοί άνθρωποι διαλογίζονται ώρες ολόκληρες για να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο, γιατί τους δίνει πρόσβαση σε μια κατάσταση απόλυτης ηρεμίας.

Σκεφτείτε ότι τα κύματα Θήτα είναι το υποσυνείδητο, καθώς κυβερνούν το μέρος του μυαλού το οποίο υπάρχει μεταξύ του συνειδητού και του ασυνειδήτου. Κρατούν αναμνήσεις και αισθήσεις. Κυβερνούν επίσης τη στάση μας, τις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές μας. Είναι πάντα δημιουργικά, φέρνουν έμπνευση και χαρακτηρίζονται από άκρως πνευματικές αισθήσεις.

Πιστεύεται ότι κατάσταση Θήτα μας επιτρέπει να δρούμε κάτω από το συνειδητό μας νου. Είναι η πρώτη φάση της κατάστασης των ονείρων. Είναι η κατάσταση κατά την οποία, όταν βρισκόμαστε στο ψηλότερο σημείο ενός βουνού, είμαστε εντελώς απορροφημένοι από αυτό που μας περιβάλλει. Εκείνη τη στιγμή της συνειδητοποίησης βιώνουμε την απόλυτη ‘γνώση’ ότι ο Θεός είναι αληθινός: απλά ξέρουμε ότι ο Θεός είναι. Όταν έχουμε πρόσβαση στην κατάσταση Θήτα και καλούμε το Δημιουργό, συνδεόμαστε με το Δημιουργό των Όλων για να θεραπευθεί το άτομο εκείνη τη στιγμή.

Στη Μέθοδο Θεραπείας Θήτα, όταν φαντάζεστε ότι πηγαίνετε πάνω από το κεφάλι σας μέσω του 7ου τσάκρα, ο εγκέφαλος σας θα φαίνεται στον ηλεκτροεγκεφαλογράφο ότι είναι ακόμα σε κατάσταση Άλφα. Αλλά έχουμε δει ότι όταν η συνειδητότητα στέλνεται μέσω του 7ου τσάκρα με τη συγκεκριμένη σκέψη ότι θα πάει πάνω και θα ψάξει το Θεό, ο εγκέφαλος αυτόματα πηγαίνει σε κατάσταση Θήτα, όπως θα φανεί στον ηλεκτροεγκεφαλογράφο. Τι εννοούσαν οι αρχαίοι όταν έλεγαν ‘Πήγαινε Πάνω και Ρώτα το Θεό;’ Όταν φαντάζεστε τη συνειδητότητα σας να ανεβαίνει πάνω από το κεφάλι σας μέσω του 7ου τσάκρα και να πηγαίνει πάνω και να ρωτάει το Θεό, τα εγκεφαλικά σας κύματα μεταβάλλονται αμέσως σε Θήτα.

Βαϊάννα:  Αυτό συνειδητοποίησα ότι γινόταν όταν με ρώτησαν τι κάνω στις αναγνώσεις μου. Καθόμουν απέναντι από το άτομο, κρατούσα τα χέρια του και οραματιζόμουν ότι πηγαίνω πάνω από το χώρο μου, προσευχόμενη στο Θεό να μου επιτρέψει να κάνω την ανάγνωση την οποία χρειαζόταν το άτομο, και μου δινόταν. Ήμουν σε κατάσταση Θήτα.

Δέλτα:

Όταν κοιμάστε βαθιά, είστε σε κατάσταση Δέλτα. Όταν είστε σε κατάσταση Δέλτα, τα εγκεφαλικά κύματα χαμηλώνουν τη συχνότητα τους στους 0 με 4 κύκλους το δευτερόλεπτο. Όταν χτυπάει το τηλέφωνο και ξέρετε διαισθητικά ποιος είναι, είστε σε κατάσταση Δέλτα.

Τα κύματα Θήτα

Η Θεραπεία της Μεθόδου Θήτα επιτυγχάνεται όταν τα εγκεφαλικά κύματα Θήτα συγχωνεύονται με τη σύνδεση την οποία έχει κάποιος με τη Θεϊκή συνειδητότητα.

Οι θεραπευτές της Μεθόδου Θήτα ανά τον κόσμο εκπαιδεύονται σε μια απλή τεχνική διαλογισμού η οποία τους διευκολύνει να συνδεθούν με το Δημιουργό των Όλων επιβραδύνοντας τα εγκεφαλικά τους κύματα σε επίπεδο Θήτα.

Οι θεραπευτές της Μεθόδου Θήτα δεν κάνουν τη θεραπεία. Δουλεύουν παράλληλα με τον πελάτη για να καθορίσουν ποιες περιοριστικές πεποιθήσεις πρέπει να αλλάξουν. Αυτό μπορεί να είναι σωματική θεραπεία, αλλαγή μιας υποσυνείδητης πεποίθησης ή η χρήση ενός από τα άλλα εργαλεία και τεχνικές διαθέσιμες στη Μέθοδο Θεραπείας Θήτα.

Κυτταρική Επικοινωνία

Ένα καλό παράδειγμα της δύναμης της σκέψης δίνεται μέσα από μια έρευνα που έγινε σε φυτά. Πριν λίγο καιρό, ένας λαμπρός ερευνητής, ο Κλιβ Μπάκστερ, αποφάσισε να ελέγξει την ικανότητα αντίδρασης ενός φυτού τύπου Δράκαινα, συνδέοντας το με το τμήμα Γαλβανικής Αντίδρασης Δέρματος ενός πολύγραφου. Είδε με μεγάλη του έκπληξη ότι το μηχάνημα κατέγραψε τις αντιδράσεις του φυτού σαν να ήταν ανθρώπινες. Όταν αργότερα  στην περίοδο της παρατήρησης μελέτησε το διάγραμμα αυτών των αντιδράσεων, είδε ότι το φυτό αντέδρασε έντονα στην πρόθεση του να του κάνει κακό καίγοντας το, το ίδιο λεπτό που ο Μπάκστερ έκανε τη σκέψη.

Αφού παρατήρησε στη συνέχεια την ικανότητα αντίδρασης σε βακτήρια γιαουρτιού, φυκιών, μαγιάς και τροφών, ο Μπάκστερ προχώρησε εξετάζοντας το σάλιο ενός δωρητή, διαχωρίζοντας τα λευκά κύτταρα και βάζοντας εκατομμύρια από αυτά σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα, τον οποίο συνέδεσε με ηλεκτρόδια με έναν ηλεκτροεγκεφαλογράφο. Είδε τότε ότι ακόμα και όταν ο δωρητής των λευκών κυττάρων ήταν 40 χιλιόμετρα μακριά, τα κύτταρα μέσα στο δοκιμαστικό σωλήνα αντιδρούσαν ανάλογα με τα συναισθήματα του δωρητή, την ίδια στιγμή που αυτός τα ένιωθε.

Αν μπορούμε να στείλουμε ένα μικροκύμα μέσω του αέρα για να επικοινωνούμε με κινητά τηλέφωνα, είναι τότε λογικό ότι και ο εγκέφαλος μας μπορεί να συμπεριφερθεί με παρόμοιο τρόπο. Γι αυτό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ποιότητα των σκέψεων μας. Αυτό που βιώνουμε μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό όσο οι σκέψεις μας, μια και οι σκέψεις μας έχουν πραγματική υπόσταση.

Όταν είμαστε σε βαθιά κατάσταση Θήτα, οι σκέψεις και οι λέξεις γίνονται ακόμα πιο δυνατές. Όταν κάποιος σας πει κάτι του στυλ,  ‘Είσαι καλά; Δεν φαίνεσαι και τόσο καλά!’, εξαρτάται από εσάς, και την ελεύθερη σας βούληση, αν θα δεχτείτε ή όχι την προτεινόμενη σκέψη. Αν τη δεχτείτε, θα αρρωστήσετε – ή θα αισθανθείτε κουρασμένος, στεναχωρημένος, χαρούμενος, γεμάτος ενέργεια, κλπ., ανάλογα με το ποια ήταν η δήλωση.

Με τον ίδιο τρόπο, προσέξτε πολύ τις σκεπτομορφές που σας στέλνουν και το πόσο δεκτικοί είστε σε αυτές. Καθώς μεγαλώνει η διαίσθηση σας, θα αρχίσετε να τις αντιλαμβάνεστε.

Όταν είστε σε κατάσταση Θήτα, η δύναμη των λέξεων και των σκεπτομορφών αυξάνεται. Διατηρώντας μια συνειδητή κατάσταση Θήτα, μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε και να αλλάξετε την πραγματικότητα στη στιγμή.

Τα Τέσσερα Επίπεδα Πεποιθήσεων

Η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα είναι μια τεχνική προσωπικής εξέλιξης η οποία είναι δυνατή, πολύπλευρη και ολιστική. Μέσα από ένα  εύρος τεχνικών μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε τον υποσυνείδητο νου σας έτσι ώστε να απαλλαγείτε από τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις και τα συναισθήματα τα οποία σας εμποδίζουν να βιώσετε ευτυχία, αγάπη, ευεξία, ευημερία και αφθονία. Σας ενδυναμώνει έτσι ώστε να βιώσετε το πλήρες δυναμικό σας.

Τα τέσσερα  επίπεδα συνείδησης στα οποία εργάζεται η  Μέθοδος  Θήτα

Βασικό επίπεδο

Οι πεποιθήσεις του Βασικού Επιπέδου μαθαίνονται και προγραμματίζονται ενστικτωδώς στο υποσυνείδητο κατά την παιδική ηλικία. Αν σας είπαν στη διάρκεια της παιδικής σας ηλικίας ‘Δεν το αξίζεις!’ το υποσυνείδητο προγραμματίζεται με το ‘Δεν το αξίζεις!’. Καθώς μεγαλώνετε μπορεί να αναρωτιέστε γιατί δεν υπάρχει αφθονία και αγάπη στη ζωή σας. Μπορεί να το λέτε ‘κακοτυχία’, αλλά αυτό είναι που έχει αποτυπωθεί στο υποσυνείδητο σας.

Το υποσυνείδητο είναι σαν κασετόφωνο το οποίο παίζει 24/7/365 – δηλαδή 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο. Με τη Μέθοδο Θεραπείας Θήτα, ο θεραπευτής πατάει το κουμπί ‘εγγραφή’ και εγγράφει το καινούριο πρόγραμμα διαγράφοντας το παλιό.

Ιστορικό επίπεδο

Οι παλιές ζωές, και οι εμπειρίες συλλογικής συνειδητότητας μεταφέρονται υποσυνείδητα στο παρόν. Αυτές οι εμπειρίες είναι θετικές και αρνητικές και προέρχονται από χιλιάδες ζωές. Αν για παράδειγμα, ήσασταν καλόγερος σε προηγούμενες ζωές και αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να εκφραστείτε, αυτό σχετίζεται με προηγούμενες ζωές. Μερικοί καλόγεροι ζούσαν συχνά υπό περιορισμό και τους απαγόρευαν ακόμα και να μιλήσουν.

Γενετικό επίπεδο

Τα προγράμματα που προστίθενται στο γενετικό μας DNA μεταφέρονται από τους προγόνους μας. Αν οι πρόγονοι μας μεγάλωσαν βιώνοντας το ότι ένα άτομο πρέπει να υποφέρει προτού μπορέσει να προχωρήσει στη ζωή του, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί υποφέρετε σε αυτή τη ζωή και δεν εξελίσσεστε.

Η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα αντικαθιστά τις γενετικές πεποιθήσεις σε επίπεδο DNA.

Ψυχικό επίπεδο

Εαυτό το  επίπεδο  είναι   Όλα όσα Είμαστε. Οι ψυχές μας ακόμα μαθαίνουν και μπορούν να οδηγηθούν σε αυτό το οποίο πρόκειται να βιώσουν. Η ψυχή είναι ένα απόσπασμα μιας ανώτερης πνευματικής οντότητας. Μπορεί εν καιρώ η ψυχή και να πληγωθεί.

Αν η ψυχή σας έχει μάθει να βιώνει τη θλίψη, τότε η Μέθοδος Θεραπείας Θήτα τραβάει, ακυρώνει και αντικαθιστά το πρόγραμμα της θλίψης σε ψυχικό επίπεδο.

Μυϊκός Έλεγχος

Οι τεχνικές του μυϊκού ελέγχου που  χρησιμοποιούνται στην  Μέθοδο Θήτα βρίσκουν τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συναισθήματα τα οποία βρίσκονται στον υποσυνείδητο νου.

Στη Μέθοδο Θεραπείας Θήτα χρησιμοποιούμε το μυϊκό έλεγχο ο οποίος είναι ένας τρόπος εφαρμοσμένης κινησιολογίας. Αυτό μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε αφού χρησιμοποιούμε το ηλεκτρικό σας σύστημα και τους μύες.

Όταν ψάχνουμε σε υποσυνείδητο επίπεδο για πεποιθήσεις, η φύση απαντάει ‘ναι η όχι’ προβάλλοντας τη θετική ή αρνητική ενέργεια του ηλεκτρικού κυκλώματος, το οποίο έχετε δημιουργήσει με τα δάχτυλα σας, ειδικά για τον μυϊκό έλεγχο.

 

Πώς δουλεύει ο μυϊκός έλεγχος;

Όποτε λέτε ή σκέφτεστε κάτι το οποίο αναγνωρίζεται ως αληθινό από τον υποσυνείδητο νου σας, το ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο γύρω από το σώμα σας γίνονται πιο δυνατά και ως αποτέλεσμα οι μύες σας γίνονται πιο δυνατοί. Αντίστοιχα, όταν λέτε ή σκέφτεστε κάτι το οποίο αναγνωρίζεται ως λάθος από τον υποσυνείδητο νου σας, το ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο γύρω σας γίνονται αδύναμα και ως αποτέλεσμα και οι μύες σας γίνονται αδύναμοι.

Για παράδειγμα, αν είστε άντρας και σας λένε Μπομπ, και δηλώνετε ‘είμαι άντρας’ ή ‘Με λένε Μπόμπ’, αυτό θα ακουστεί αληθινό στον υποσυνείδητο σας νου και το πεδίο και οι μύες σας θα λειτουργήσουν με δύναμη.

Αντίθετα, αν πείτε ‘είμαι γυναίκα’ ή ‘με λένε Έϊμι’, αυτό θα ακουστεί ως λάθος για τον υποσυνείδητο νου σας και το πεδίο και οι μύες σας θα αποδυναμωθούν.

Οι επιστήμονες, οι φυσικοθεραπευτές και οι γιατροί γνωρίζουν τη σπουδαιότητα της σχέσης μυών και ηλεκτρισμού και θα δείτε ότι σε κέντρα φυσικής αποκατάστασης χρησιμοποιείται μια πληθώρα συσκευών ηλεκτρικής διέγερσης όπως και σε διάφορες άλλες θεραπείες ανάρρωσης. Επειδή οι μύες λειτουργούν με αυτό το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, όσο πιο δυνατό το πεδίο, τόσο πιο δυνατοί γίνονται.