Τα Παιδιά του Ουράνιου Τόξου

Categories: Σεμινάρια

top

Εδώ θα βρείτε όλες τις γενικές πληροφορίες  αλλά εάν το σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για την φετινή χρονιά στο μενού «Πρόγγραμμα Σεμινάριων 2014 – 2015″  θα δείτε τις ίδιες πληροφορίες αλλά και ταυτόχρονα την τοποθεσία διεξαγωγής, ημερομηνίες, ώρες, περιγραφή, τιμές και την φόρμα εγγραφής. Εάν δεν βρίσκετε το  σεμινάριο  στο  μενού «Πρόγγραμμα  Σεμινάριων 2014 – 2015″  σημαίνει ότι ήδη έχει  διεξαχθεί ή  δεν έχει ακόμα προγραμματιστεί οπότε παραμένετε σε αυτήν την σελίδα.

 


Τα Παιδιά του Ουράνιου Τόξου είναι ευαίσθητα παιδιά, έφηβοι και νέοι ενήλικες και διαθέτουν απίστευτη διαίσθηση. Τα Παιδιά του Ουράνιου Τόξου γεννήθηκαν με τεράστια σοφία και την ικανότητα να αλλάζουν τον κόσμο γύρω τους. Από τα αρχαία χρόνια η ανθρωπότητα περίμενε τα εξαιρετικά τρυφερά και ευπροσάρμοστα αυτά πλάσματα να έρθουν με την αστείρευτη αγάπη και υπομονή τους. Τα παιδιά του Ουράνιου Τόξου δεν είναι μια ειδική κατηγορία παιδιών αλλά ένα επίπεδο συνείδησης όπου όλοι μπορούμε να συντονιστούμε και να βιώνουμε ως τρόπο ζωής.

Τα σεμινάρια διεξάγονται από την Μαρία Τελίδου, προς το παρόν μια φορά το χρόνο στις σχολικές διακοπές. Σε αυτά τα σεμινάρια διδάσκεται η  Μέθοδος Θήτα προσαρμοσμένη σε 3 ηλικιακές  ομάδες:
Από 7 -11 ετών  4 ημέρες, 4 ώρες την ημέρα (παιδιά Δημοτικού)
Από 12 -15 ετών  4 ημέρες, 4 ώρες την ημέρα (έφηβοι Γυμνασίου)
Από 16 -18 ετών  4 ημέρες, 5.30 ώρες την ημέρα (νέοι Λυκείου)

 

Περιεχόμενο του Σεμιναρίου ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

Στα σεμινάρια θα λάβετε:
α) εγχειρίδιο ύλης ανάλογο της ηλικίας
β) πιστοποιητικό από το ίδρυμα THInK® που σας πιστοποιεί ως σύμβουλο  “Παιδιά του Ουράνιου Τόξου ” – “Rainbow Children ThetaHealer®.”, εάν είστε από  16  ετών ή  ενήλικας. Στα  παιδιά  από  7 – 15 ετών  δίδεται δίπλωμα παρακολούθησης.

Διδακτέα Ύλη για όλες τις ομάδες προσαρμοσμένη στην ηλικία τους:

 • Ποιοί είναι Παιδιά του Ουράνιου Τόξου
 • Τα  επτά  επίπεδα  της  Ύπαρξης
 • Πώς να  φέρνετε το νου σας  στην  κατάσταση  Θήτα
 • Διαισθητικές ικανότητες
 • Ενεργειακά  κέντρα (Τσάκρα)
 • Πώς να εντοπίζετε τα εμπόδια σας
 • Πώς να δημιουργείτε θετικά συναισθήματα
 • Πώς να  επαναπρογραμματίζετε  τον  νου σας με θετικές σκέψεις, πεποιθήσεις, ιδέες
 • Πώς να  κάνετε διαισθητικές αναγνώσεις για  ασθένειες
 • Θεραπεία του σώματος
 • Αυτοθεραπεία
 • Καθοδηγούμενοι διαλογισμοί
 • Επικοινωνία με  φύλακες  αγγέλους
 • Μελλοντική  Ανάγνωση
 • Τα  στοιχεία  της  φύσης
 • Επικοινωνία  με  φυτά
 • Επικοινωνία  με  συμβολικά  ζώα και  πως  να  θεραπεύετε ζώα
 • Πώς να βλέπετε και να  αλλάζετε την  αύρα σας
 • Τύμπανα και ιερά  σύμβολα
 • Τηλεκινησία
 • Κρυσταλοθεραπεία
 • Εξάσκηση της  διορατικότητας

 

Άδεια γονέα/κηδεμόνα για την συμμετοχή ανήλικου παιδιού στο σεμινάριο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

rainbow_world_kids_ypernoisis

ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΑΣ, παρακαλώ διαβάστε εσείς και το παιδί σας με πολύ προσοχή τα παρακάτω πρακτικά θέματα και σιγουρέψτε ότι το παιδί σας τα κατανοεί και συμφωνεί με αυτά. Όσα περιγράφονται έχουν μοναδικό κίνητρο την ασφάλεια του ανήλικου παιδιού. Τα σεμινάρια παρέχουν ένα ασφαλές, ήρεμο και ευχάριστο περιβάλλον και επαγγελματία παιδαγωγό. Επίσης γνώσεις πρώτων βοηθειών από το προσωπικό.  Η Μαρία Τελίδου ήταν καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και έχει πολυετή σχολική και εξωσχολική παιδαγωγική εμπειρία ως δασκάλα και καθηγήτρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ομάδες μικρών παιδιών, εφήβων και νέων σε σχολεία, γυμναστήρια, κέντρα νέων, χώρους αθλοπαιδείων και κάμπινγ σε κοινοτικούς ή ιδιωτικούς χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εάν συμφωνείτε με τα παρακάτω και δίνετε την άδεια σας, θα το δηλώσετε καθώς συμπληρώνετε την «Φόρμα εγγραφής στα σεμινάρια»

1. Είσαστε υπεύθυνοι για την έγκαιρη προσέλευση των παιδιών σας στο σεμινάριο, δηλαδή, την πρώτη ημέρα 30 λεπτά πιο πριν για να ολοκληρωθούν οι εγγραφές και τις υπόλοιπες ημέρες ένα τέταρτο πριν την έναρξη. Το μάθημα θα ξεκινάει πάντα με ακρίβεια.
Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια πλήρως, διότι, είναι άκρως βιωματικά και με πολύ πρακτική εξάσκηση. Δεν θα επιτρέπεται να παραλείψετε ημέρα, μισή ημέρα, ώρες ή έστω μισή ώρα, να έρχεστε πιο αργά ή να φεύγετε πιο νωρίς.
Εάν τύχει κάποια έκτακτη ανάγκη και χάσετε έστω και μια ώρα, θα ακυρωθεί το σεμινάριο για εσάς και θα σας επιστραφεί το ποσό πλην των ανάλογων εξόδων. Θα μπορείτε να ξαναπαρακολουθήσετε το σεμινάριο την επόμενη φορά. Το σεμινάριο είναι πολύ βιωματικό και παραδίδονται συνέχεια ασκήσεις τις οποίες εάν χάνετε δεν θα μπορείτε να έχετε ροή και να συμμετέχετε στο μάθημα. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας στο θέμα αυτό.

2.Οι γονείς των ανηλίκων παιδιών είναι υπεύθυνοι για την υγεία του παιδιού τους, σωματική και ψυχολογική. Οποιαδήποτε θεραπευτική μέθοδος ή τεχνική αναφέρεται και περιγράφεται στα σεμινάρια δεν αντικαθιστά την ιατρική, ψυχολογική, ψυχιατρική διάγνωση και θεραπεία, ή οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή. Οι εναλλακτικές θεραπείες και οι διαλογισμοί αποτελούν θαυμαστά βοηθητικά εργαλεία για τη συναισθηματική, νοητική και σωματική ισορροπία και ευεξία του ατόμου και μπορούν κάλλιστα να εφαρμόζονται παράλληλα με οποιαδήποτε θεραπεία της συμβατικής ιατρικής, αφού βοηθούν ολιστικά τον άνθρωπο και προάγουν τη συναισθηματική και ψυχοσωματική του αρμονία. Οι όροι «θεραπευτής» και «θεραπεία» χρησιμοποιούνται με την ευρεία έννοια των όρων και δεν ταυτίζονται με τους όρους που χρησιμοποιούνται από την κλασική ιατρική, ψυχολογία και φαρμακευτική.
Επειδή το σεμινάριο είναι ολοήμερο εάν έχετε κάποιο συγκεκριμένο ιατρικό θέμα ή πρέπει να παίρνετε φάρμακα, ενημερώστε μας για το πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε να νιώσετε πιο άνετα.

3.Γονείς μόνο της ηλικιακής ομάδας 7 -11 μπορούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο δωρεάν αλλά μόνο εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα μπροστά σας. Παρακαλώ χρησιμοποιήστε διάκριση σε αυτό το θέμα. Η συμμετοχή σας θα είναι απλά ώς ενός παρατηρητή, δεν θα συμμετέχετε στο μάθημα. Επειδή  αυτά τα σεμινάρια γίνονται πρώτη φορά στην Ελλάδα, θεωρήσαμε καλό να έρθουν και οι γονείς. Ίσως αυτό να μην επαναληφθεί στα επόμενα σεμινάρια.

4. Φέρτε μαζί σας ότι χρειάζεστε για να κρατάτε σημειώσεις και πάντα φέρνετε όλα τα βιβλία και όλες τις σημειώσεις όλες τις ημέρες. Φέρτε μαζί σας ένα ζευγάρι υποδήματα εσωτερικού χώρου. Τα κανονικά σας υποδήματα θα αφήνονται έξω από την αίθουσα.

5.Φαγητό μεσημεριανό. Αυτό δεν προσφέρετε αλλά μπορείτε να φέρετε το δικό σας φαγητό και γενικά φέρτε ότι τρόφιμο ή σνακ σας ωφελεί στην διατροφή σας εάν αυτό δεν περιλαμβάνεται στα σνακ που προσφέρουμε στην διάρκεια του διαλλείματος τα οποία είναι ψωμί ολικής, γιαούρτι, μέλι, ταχίνι, παξιμάδια, φρούτα και σαλατικά.

6.Κάπνισμα: Εάν γονείς συνοδεύουν τα ανήλικα παιδιά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΑΤΑ ή ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ από το σεμινάριο καθώς περιμένετε τα παιδιά σας. Ο ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ: δεν θέλουμε τα παιδιά να  βλέπουν μια βλαβερή συνήθεια, δεν θέλουμε να εκτείθονται στον καπνό ως παθητικοί καπνιστές διότι ακόμα και εάν το κάπνισμα γίνεται σε εξωτερικό χώρο ο καπνός πηγαίνει  στους γύρω και  δεν θέλουμε να προκαλέσουμε ασθένειες σε ανήλικα παιδιά. Τα μαλλιά, τα χέρια, το στόμα και τα ρούχα όσων καπνίζουν μυρίζουν καπνό και δεν θέλουμε να εκθέσουμε σε τέτοια άσχημη ποιότητα τα παιδιά. Εάν οι έφηβοι ή οι νέοι ενήλικες που συμμετέχουν καπνίζουν, τα  ίδια ισχύουν και για αυτούς.

7. Παρακαλώ μη χρησιμοποιείτε συνθετικά αρώματα. Λόγω των χημικών που περιέχουν μπορεί να προκαλούν πονοκεφάλους και αλλεργικές αντιδράσεις στους παρευρισκόμενους μέσα σε ένα κλειστό εσωτερικό χώρο. Εάν θέλετε να αρωματίσετε τον εαυτό σας μια λύση είναι να χρησιμοποιήσετε όμορφα αρώματα από φυσικά αιθέρια έλαια.

8.Προσωπική υγιεινή. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν πολύ πρακτική εξάσκηση στην οποία δουλεύετε ως ζευγάρια, σε απόσταση μισού μέτρου με τον άλλον και κρατώντας χέρια. Φροντίστε λεπτομερέστατα την υγιεινή του στόματος, μυρωδιάς του σώματος και ποδιών και πάντα πλένετε τα χέρια σας. Μπορείτε να φοράτε άνετα ρούχα εάν επιθυμείτε και αυτό θα ήταν και προτιμότερο για να μην σας σφίγγουν διότι θα κάθεστε πολλές ώρες. Επίσης εάν θέλετε μπορείτε να ξαπλώνετε στα διαλλείματα στα στρώματα που παρέχονται.

9. Υπάρχουν καρέκλες για όλους, εάν όμως χρειάζεστε μαξιλαράκια μπορείτε να φέρετε τα δικά σας και γενικά να φέρετε ότι χρειάζεστε για να νιώθετε άνετα. Εάν κάποιος θέλει να κάτσει κάτω ή να ξαπλώσει υπάρχει χώρος με στρώματα και μαξιλάρια για μερικά άτομα.

10. Εάν ξέρετε κάποιο μουσικό όργανο ή τραγουδάτε θα μας ήταν πολύ ευχάριστο στο τέλος της κάθε ημέρας του σεμιναρίου να μας βοηθούσατε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί ένα μικρό τραγούδι ή να ακούσουμε εσάς με κάποιο μουσικό όργανο. Φέρτε το μαζί σας. Η μουσική μας ενώνει και βοηθάει στην θεραπεία Θήτα.

Ωφέλεια των Σεμιναρίων για ηλικίες 7-11 ετών και εάν είμαι γονέας πως να εξηγήσω στο παιδί μου, τι είναι τα σεμινάρια ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

img1

1. Ομάδα 7-11 ετών (παιδιά Δημοτικού). Τα μικρά παιδιά διδάσκονται τη Μέθοδο Θήτα με παιδαγωγικό τρόπο, προσαρμοσμένο για την ηλικία τους. Τα παιδιά θα αισθανθούν την ύλη αυτού του σεμιναρίου σαν κάτι που πάντα ήξεραν αλλά δεν μπορούσαν να εκφράσουν διότι ίσως καταλάβαιναν ότι οι ενήλικοι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονταν αλλά και τους απότρεπαν να εκφράσουν τα διαισθητικά χαρίσματά τους . Αυτό το σεμινάριο είναι η βάση για να αρχίσουμε να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας και τις νέες γενιές στην αληθινή ανθρώπινη πηγαία γνώση.

Πώς να πείτε στο παιδί σας ηλικίας 7- 11 για τα σεμινάρια της Μεθόδου Θήτα.

Πρώτα διαβάστε την περιγραφή του σεμιναρίου όπως αναφέραμε παραπάνω και μπορείτε να κάνετε την εισαγωγή στο παιδί σας ως εξής, για παράδειγμα:

Είναι ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα με πολλές δραστηριότητες. Για 4 ημέρες θα συναντηθείς με άλλα παιδιά και θα μάθετε να καλλιεργείτε την διαίσθησή σας. Τι είναι διαίσθηση; Να καταλαβαίνουμε τι γίνετε ακόμα και εάν δεν το βλέπουμε με τα μάτια μας ή δεν το ακούμε με τα αυτιά μας. Δηλαδή να βλέπουμε με τα μάτια και να ακούμε με τα αυτιά της ψυχής μας. Να νιώθουμε πως αισθάνεται ο άλλος ακόμα και εάν δεν μας στο λέει. Θα κάνετε πολλά παιχνίδια που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τη διαίσθησή σας.

Επίσης θα μάθετε για τα συναισθήματα. Θα μάθετε πώς ζήτε χωρίς να στεναχωριέστε, χωρίς να μαλώνετε με τους άλλους, πώς να είστε χαρούμενοι και τι να λέτε όταν κάποιος σας ενοχλεί. Επίσης θα μάθετε πώς να βοηθάτε τον εαυτό σας να γίνει καλά όταν είστε άρρωστοι. Και όλα αυτά θα τα κάνετε παίζοντας.

Θα μάθετε πώς να μιλάτε με τα ζωάκια. Πώς να μιλάτε με τα δεντράκια και τα φυτά. Επίσης θα μάθετε πώς να διαβάζετε και να μαθαίνετε τα μαθήματα του σχολείου χωρίς να κουράζεστε. Θα είναι στις διακοπές σου των Χριστουγέννων σαν ένα ωραίο κάμπινγκ. Θα μάθετε να κάνετε ωραία υγιεινά γλυκάκια να έχετε μαζί σας όλες τις ώρες.

Θα γελάτε όλη την ώρα. Θα κάνετε μαθήματα γέλιου. Αυτό το πρόγραμμα το λένε ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ. Θα μάθετε για την ζωή, τους ανθρώπους, τους αγγέλους, τις νεράϊδες, τους κρυστάλλους και θα μάθετε να ηρεμείτε το νου σας κάνοντας διαλογισμό. Τι είναι διαλογισμός; να έρχεστε σε επαφή με την εσωτερική σας φωνή και να την εμπιστεύεστε.

Θα μάθετε πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την φαντασία σας. Θα μάθετε για τα όνειρά σας και θα μάθετε να μην φοβάστε τίποτα. Θα ανακαλύψετε ότι έχετε ένα λαμπρό φως μέσα σας που πάντα σας προστατεύει. Άμα θέλεις θα είμαι και εγώ μαζί σου στο πρόγραμμα. Το μόνο που ζητείται από εσένα να είναι να μάθεις να συνεργάζεσαι με τα άλλα παιδιά και να τα βοηθάς. Αυτά που θα μάθεις εκεί θα σου μείνουν για όλη σου την ζωή σαν μικροί θησαυροί να τους χρησιμοποιείς όποτε θέλεις και έχεις ανάγκη. Θα παίζετε όλη την ώρα. Δεν έχει διάβασμα σαν το σχολείο. Θα είσαι με άλλα παιδιά μέχρι 11 χρονών.

 

Ωφέλεια των Σεμιναρίων για ηλικίες 12-15 ετών και εάν είμαι γονέας πως να εξηγήσω στο παιδί μου, τι είναι τα σεμινάρια ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

img2

2. Ομάδα 12-15 ετών (παιδιά Γυμνασίου). Οι έφηβοι θα μάθουν τη Μέθοδο Θήτα  μέσα από παιχνίδια και  δραστηριότητεςα και θα μπορέσουν να συνδεθούν με τον εαυτό τους και την πηγή της σοφίας μέσα τους. Κατανοούν τις σωματικές και ψυχικές αλλαγές τις ηλικίας τους και βρίσκουν ισορροπία με τον εαυτό τους και το αντίθετο φύλο. Δομούντον χαρακτήρα τους με τις αρετές της ευτυχίας, γαλήνης, αγάπης, αυτοπεποίθησης, κοινωνικότητας, δημιουργικής έκφρασης, υπευθυνότητας και ελευθερίας. Σίγουρα θα μπορέσουν να βρουν πολλές απαντήσεις στα υπαρξιακά θέματα που τους απασχολούν και του ρόλου τους στην ζωή, θέματα για τα οποία δικαίως αναρωτιούνται σε αυτή τη φάση της ζωής τους. Μέσα σε ένα κλίμα ψυχαγωγίας και επικοινωνίας θα μπορέσουν να ξεδιπλώσουν με αρμονία και χάρη την απέραντη πηγή ενέργειας που έχουν μέσα τους, αφήνοντας τις αναστολές τους και ξεπερνώντας τους λανθασμένους προγραμματισμούς από την κοινωνία και το περιβάλλον τους. Τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία έχουν καταπληκτική ευφυία και ενεργητικότητα που συχνά καταπιέζεται από το περιβάλλον τους. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουν να κατευθύνουν αυτήν την ενεργητικότητα προς το πραγματικό όφελος της ψυχής τους.

Πώς να πείτε στο παιδί σας ηλικίας 12-15 ετών για τα σεμινάρια της Μεθόδου Θήτα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  όλο το παραπάνω κείμενο για τα παιδιά ηλικίας 7 -11 ετών και να προσθέσετε:
Τώρα που έχεις μπει στην εφηβεία και προφανώς θα έχεις μυριάδες ερωτήσεις για τα πάντα στη ζωή και πιο πολύ για το ίδιο σου το σώμα, το αντίθετο φύλο και την σεξουαλικότητα σου, επίσης για το πως να σχετίζεσαι με τους άλλους ανθρώπους, πως να δραστηριοποιείσαι και να συμμετέχεις στην κοινωνία, πως να στηρίζεις τον  εαυτό σου και άλλα πολλά,  αυτό το σεμινάριο θα σε βοηθήσει να βρεις τις απαντήσεις μέσα από τον ίδιο τον εαυτό σου μέσω της διαίσθησής σου. Θα μάθεις πώς να εκφράζεις τα συναισθήματα σου και να νιώθεις πως ο κόσμος σε κατανοεί και εσύ κατανοείς τον κόσμο.

Το πιο βασικό είναι ότι θα μάθεις να διακρίνεις ποιες σκέψεις είναι οι δικές σου μέσα από την καρδιά σου και την ψυχή σου και ποιες σκέψεις τις κάνεις επειδή έχεις επηρεαστεί από τους άλλους. Θα μάθεις πώς να έχεις αυτοπεποίθηση και να βρεις το δικό σου μονοπάτι στη ζωή. Θα είσαι με άλλα παιδιά μέχρι 15 χρονών και θα μάθετε επίσης πως να βοηθάτε τον εαυτό σας και τους άλλους να θεραπευτούν όταν υπάρχει ασθένεια. Το κλίμα θα είναι πολύ διασκεδαστικό και όλα θα είναι βιωματικά χωρίς πολλές – πολλές θεωρίες. Θα τα μάθετε όλα μέσω παιχνιδιών και δραστηριοτήτων.
Πιστεύω ότι αυτό το σεμινάριο θα μας βοηθήσει όλους σαν οικογένεια να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας το άλλον και σκοπεύω και εγώ να το κάνω /ή το έχω κάνει ήδη ή έχω κάνει συνεδρίες.(Εδώ καλύτερα είναι να μιλήσετε για τις δικές εμπειρίες με την Μέθοδο Θήτα. Ο έφηβος θα νιώσει τις δικές εμπειρίες και θα μπορεί να αποφασίσει καλύτερα εάν είναι κάτι που θέλει να συμμετέχει.)

 

Ωφέλεια των Σεμιναρίων για ηλικίες 16-22 ετών και εάν είμαι γονέας πως να εξηγήσω στο παιδί μου, τι είναι τα σεμινάρια ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

img3

3. Ομάδα 16-18 ετών (παιδιά Λυκείου και νέοι ενήλικες). Οι νέοι και οι νέοι ενήλικες θα βρουν τον προσανατολισμό, τον ρόλο τους, και θα σταθεροποιήσουν την ταυτότητάς τους ως ανεξάρτητα και αυτόνομα άτομα που έχουν όραμα, γνώμη και τον απόλυτο έλεγχο στην δική τους ζωή. Θα μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος των εξετάσεων και θα μάθουν να αξιοποιούν τα δικά ταλέντα στην ζωή. Θα μάθουν να διαχειρίζονται με το σεβασμό που αξίζει στον εαυτό τους και την ηλικία τους τα θέματα των διαπροσωπικών σχέσεων. θα ασχοληθούν με θέματα εξαρτήσεων, διατροφής, άσκησης. Θα ανακαλύψουν πως να τοποθετούνται και να οριοθετούνται με ωριμότητα και ευθύνη αλλά και με γαλήνη, ανάπαυση και χαλαρότητα, σαν άτομα σε σχέση με τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους.
Αυτό το σεμινάριο αποτελεί περισσότερο ένα ψυχικό άνοιγμα σε πεδία και ικανότητες που καθώς μεγαλώνουμε ως ενήλικες έχουμε προγραμματιστεί να μην πολυπιστεύουμε. Οι ενήλικοι αυτού του σεμιναρίου θα ξαναέλθουν σε επαφή με γνώσεις που είχαν σαν παιδιά αλλά τις έχασαν στην πορεία. Θα είναι σε θέση να καταλάβουν περισσότερο τα δικά τους παιδιά, τωρινά ή μελλοντικά ή γενικώς τα παιδιά της εποχής μας και να τα υποστηρίζουν. Αυτό το σεμινάριο δεν αντικαταστεί τα πρώτα κύρια σεμινάρια (Βασική Εκπαίδευση Θήτα, Προχωρημένη Εκπαίδευση Θήτα, Υλοποίηση και Αφθονία) παρόλο που η ύλη είναι παρόμοια. Αποτελεί μια καλή εισαγωγή στην Μέθοδο Θήτα και είναι προσαρμοσμένο σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα και στα θέματα που την απασχολούν.
Είναι επίσης ιδανικό για αυτούς που προσανατολίζονται σε σπουδές εκπαιδευτικού ή παιδαγωγικού περιεχομένου, κοινωνικών λειτουργών κτλ και γενικά για όλους που ασχολούνται με παιδιά σε οποιαδήποτε ιδιότητα ή έχουν πιο μικρά αδέλφια ή συγγενείς, ή είναι ήδη γονείς. Είναι για όλους που θέλουν βοηθήσουν τους μικρότερους τους μέσα από το να κατανοήσουν πρώτα την δικής τους αγνότητα και αγάπη για τον εαυτό τους.

Πώς να πείτε στο παιδί σας ηλικίας 16 – 18 ετών για τα σεμινάρια της Μεθόδου Θήτα.

Σε αυτήν την ηλικία μπορούν και να κρίνουν μόνοι τους απλά διαβάζοντας γενικά την ιστοσελίδα μας και το ανάλογο περιεχόμενο του σεμιναρίου καθώς και τα παραπάνω. Μιλήστε τους για τις δικές σας εμπειρίες με την Μέθοδο Θήτα και μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε και τμήματα από τα κείμενα που  έχουμε για τις πιο νεαρές ηλικίες.

 

Εδώ η ομάδα παιδιών 7-11 ετών (Δημοτικού)

IMGP0207     IMGP0172

 

 

 

 

 

 

IMGP0191IMGP0178IMGP0143

 

 

 

 

 

 

Μεγάλη  επιτυχία τα  σεμινάρια ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ  ΟΥΡΑΝΙΟΥ  ΤΟΞΟΥ όπου παιδιά, έφηβοι και νέοι μαθαίνουν τη Μέθοδο Θήτα με ειδικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους. Τα πρώτα σεμινάρια στην Ελλάδα έγιναν τα Χριστούγεννα 2014 για 4 ημέρες για τα παιδιά Δημοτικού και αρχές Ιανουαρίου 2015 για τα παιδιά Γυμνασίου. Η η  ικανοποίηση των γονέων, των  εκπαιδευτών και φυσικά των παιδιών ήταν μεγάλη. Το όραμα να γίνει η Μέθοδος Θήτα μέρος της καθημερινής ζωής της οικογένειας και να αφεθούν οι νέες γενιές ελεύθερες να εκδηλώσουν τα χαρίσματά τους έχει αρχίσει να υλοποιείται. Μετά από την ενθάρρυνση γονέων και παιδιών τελικά αυτά τα σεμινάρια θα επαναληφθούν και το καλοκαίρι 2105. Τα παιδιά πέρα από την Μέθοδο Θήτα συμπληρωματικά έκαναν χορό, γιόγκα, μαγειρική, Τάι- Τσι, αρωμαθεραπεία, κρυσταλοθεραπεία, κατασκευές και άλλα.

Ήταν τόσο συγκινητικό που είδα  παιδιά που στην αρχή  ήρθαν με δισταγμό στο τέλος της πρώτης ημέρες να μου  λένε: «Γιατί  είναι  μόνο 4 ημέρες;» » Θέλουμε όλα τα παιδιά να μάθουν αυτό που  μάθαμε και εμείς εδώ σήμερα. » «Θέλουμε να  κάνουμε συνέχεια τέτοιες συναντήσεις». Και ήταν ακόμα  ποιο συγκινητικό να  ξέρω ότι με τέτοια παιδιά η ευτυχία του πλανήτη μας είναι  εγγυημένη. Ευχαριστώ τους γονείς που έδειξαν αυτήν την εμπιστοσύνη και τόλμησαν κάτι σπάνιο για τα συνήθη ελληνικά δεδομένα. Και πιο πολύ ευχαριστώ αυτά τα παιδιά που άνοιξαν τον δρόμο για όλους μας.

Η ομάδα παιδιών 12-15 ετών (Γυμνασίου)

IMGP0311    IMGP0250IMGP0260IMGP0280

 IMGP0257 IMGP0302IMGP0248IMGP0234